Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Çay someliyesi Liliana Lopez Aslanoba'dan sıcak yaz günlerinde tüketebileceğiniz 3 soğuk çay tarifi.
Melez Tea markasının yaratıcısı, çay someliyesi Liliana Lopez Aslanoba'dan sıcak yaz günlerinde tüketebileceğiniz 3 soğuk çay tarifi.
Aile ve arkadaşlar için hazırlanabilecek güzel bir tarif. Hazırlanması sanki çok zaman alıyormuş gibi görünen ama kolay hazırlanan bir soğuk çay. Özellikle çocukların olduğu etkinlikler için ideal. Özel bir şey içtiklerini hissedecekler.
4 tatlı kaşığı Melez Indulge Tea (organik vanilyalı rooibos)
¾ fincan su
1 tatlı kaşığı şeker, bal veya ageve şurubu
1/4 fincan taze portakal suyu
½ fincan buz
Dilimlenmiş meyve: portakal, armut, elma, yaban mersini
4 tatlı kaşığı çayı 1/2 fincan suda 7 dakika boyunca demleyin ve çay yapraklarını süzüp 20 dakika soğumaya bırakın. Dilimlemiş olduğunuz meyveleri ve şekeri daha büyük bir sürahiye alın ve 45 saniye kadar tahta kaşıkla veya karıştırma çubuğuyla karıştırın. Portakal suyunu ekleyip 30 saniye daha karıştırın.
Çayınıza buz ekleyip yaban mersini ve portakal dilimleriyle süsleyerek servis edebilirsiniz.
Bu çay da bu yaz için favorilerimden. Biz mağazalarımızda servis ediyoruz. Misafirlerinizi etkileyecek hazırlaması kolay bir tarif.
4 tatlı kaşığı (4 gr) Melez Maroc Tea
200ml su
1 bardak doğranmış kavun
2-3 tatlı kaşığı bal
taze nane yaprakları
1 tatlı kaşığı limon suyu
200ml kaynamış suya 4 tatlı kaşığı Melez Maroc Tea ve bir avuç nane ekleyip 5 dakika boyunca demleyin. Çay yapraklarını süzüp 2-3 tatlı kaşığı bal ekleyin. 15 dakika soğumaya bırakın. Blenderda, 1 bardak dolusu kavun dilimini ve hazırlamış olduğunuz çayı karıştırın.
Buzlu bir bardağa koyup nane yapraklarıyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Bu çay köpüklü içecekleri sevenler için klasik soğuk çaya iyi bir alternatif. Bu tarifi çoğu meyve çayımla hazırlıyorum ama özellikle tropik amberçiçeği çayıyla bir başka oluyor.
6 tatlı kaşığı Melez Summer Tea
200ml su
2 tatlı kaşığı sugar (opsiyonel)
200ml Uludağ Premium Maden Suyu veya San Pellegrino Maden Suyu
Süslemek için meyve dilimleri
6 tatlı kaşığı Melez Summer Tea'yi 200 ml kaynayan suyun içinde 7 dakika boyunca demleyin. Süzgeçten geçirin. 2 tatlı kaşığı şekeri ekleyin (opsiyonel). Summer tea, buz ve 200ml Uludağ Premium Maden Suyu veya San Pellegrino'yu karıştırın.
Buz ve çilek dilimleri ile servis edebilirsiniz.