Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Pera Palace Hotel Jumeirah'ın reçetesiyle hareketli yaz akşamlarınızı lezzetlendirecek bir öneri: Çarkıfelek Meyvesi ve Limon Çiçeği ile Marine Edilmiş Somon Fileto
Pera Palace Hotel Jumeirah'ın özel reçetesiyle hareketli yaz akşamlarınızı lezzetlendirecek bir öneri: Çarkıfelek Meyvesi ve Limon Çiçeği ile Marine Edilmiş Somon Fileto (4 Kişilik)
İÇİNDEKİLER:
İlk aşaması: Gravkax
500 gram somon fileto
50 gram çarkıfelek meyvesi
10 gram limon çiçeği
100 gram tuz
100 gram şeker
İkinci aşaması:Kinoa Salatası
100 gram Kinoa
100 gram yoğurt
20 gram mayonez
5 gram Chives
½ adet limon rendesi
10 gram zeytinyağı
Yeterince tuz-karabiber
Üçüncü aşaması:Sos ve dekorasyon
½ adet Rezene
4 adet kapari meyvesi
NASIL YAPILIR?
Derisiz somon fileto üzerine limon çiçeği ve çarkıfelek meyvesi serpiştirilir. Tuz ile şeker karıştırılıp somon fileto kaplanır ve 8 saat boyunca bu marinasyonda somonun pişmesi sağlanır. 8 saat sonra soğuk su ile yıkanıp kurutulur ve 80 gr’lık porsiyonlara ayırılır. Kinoa haşlanıp soğutulur ve içine ikinci aşamadaki malzemeler koyulup damak tadına göre lezzetlendirilir. İnce dilimlenmiş rezene ve kapari meyvesi ile dekore edilir
Meraklısına not: Bu lezzeti denemek için Orient Teras - Pera Palace Hotel Jumeirah'ı ziyaret edebilirsiniz.