Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Six Senses Kaplankaya; Meze by the Sea ve Anhinga by OD ile zamansız bir gastronomi rüyasını güneş ve kumsalın buluştuğu benzersiz bir deneyime dönüştürüyor.
Six Senses Kaplankaya; Ege’nin eşsiz doğasında beş özel koyda konumlanan plajları, eşsiz konaklama deneyimi, alanında dünyaca ünlü şeflerin yönettiği restoranlar ve holistik wellness uygulamaları eşliğinde misafirleriyle buluşmaya devam ediyor.
Six Senses Kaplankaya’da yer alan Meze by The Sea Restaurant’a da marka dna’sının olmazsa olmazlarından olan “yerel hassasiyet global duyarlılık” prensibini uygulayan Six Senses Kaplankaya; Executive Chef Özgür Bozgurt ve ekibi yönetiminde hayata geçirilen yepyeni menüler benzersiz bir gastro keşif yolculuğuna çıkarıyor.
Meze by the Sea, Şefinin Ege kültürünü yansıtan spesiyallerini kendi yorumuyla harmanlayarak yine yeni bir bakış açısıyla misafirlerine sunuyor. Ege kültürünü misafirleriyle benzersiz atmosferinde buluşturan Meze By The Sea; yenilenen tatlarıyla konsepti yeni nesil meyhane usulu tabaklara dönüştürüyor. Six Senses Kaplankaya'nın kendi organik bahçesinden toplanan meyve ve sebzelerle hazırlanan, bölgedeki zeytin ağaçlarından, yerel balık pazarından günlük deniz ve çevre köylerden gelen doğal ürünlerden oluşan eşsiz aromalara sahip mezeler, misafirlere muhteşem Ege denizi manzarası eşliğinde tüm duyularını harekete geçiren bir gastronomi şöleni yaşatıyor.
Meze by the Sea, mezelerinde yörenin meşhur Gambilya fasülyesinden yapılan Fava ve Ege otlarıyla ana yemeklerde şefin imzası Bozburun usulü Ahtapot ve taze balık çeşitleri öne çıkıyor. Saganaki Peyniri Sunumu, Karides Simit, Bahçeden Kabak Çiçeği Kızartması gibi özel yorum çeşitleri ise menüsüne zenginlik katıyor. Son olarak Kireçte kabak tatlısı ve Keçi sütünden kesme dondurma ile Ege denizine karşı yaşanan gastro deneyim doruklara çıkıyor. Six Senses Kaplankaya, yenilenen Meze by The Sea Restaurantının Meze Sunset Bar’ın da da çok yeni bir kokteyl menüsü özel bir atmosferde misafirleriyle buluşmayı bekliyor.
Six Senses Kaplankaya’nın Gizli Lezzeti
Konuklarını her daim yeniliklerle karşılayan Six Senses Kaplankaya’nın gizli cevheri olarak deneyimli şef Osman Sezener ve OD ekibinin sinerjisiyle hayata geçirilen Anhinga by OD’unAkdeniz'den ilham alan lezzetlerinde yeni bir dönem daha açıldı.
Anhinga by OD’unyeni menüsü, el yapımı taze makarna tutkusunu, odun fırını aromalarının cazibesini ve derin suların mutfak sanatına dönüşmüş cömertliğini kutluyor. Bu dingin gurme sahne şölenine Akdeniz yazı böyle olmalı dedirten “Arpa şehriye ile servis edilen yazlık domates soslu Kara Midye”de eşlik etmeye başlıyor. Osman Sezener’in imza lezzetlerinden sade fakat güçlü bir tat olan "Dana Kuyruklu Lavaş"ın da Anhinga by OD menüsünde yerini alması ile Şefin yolculuğu Akdeniz’de devam ediyor.
Saklı bir cennetin içerisinde yer alan Anhinga by OD yaz sezonu takviminde Deniz Mahsülleri Gecesinden Odun Ateşinde Lezzetler & Beach Party ve Misafir Şef eşleşmeli yemek buluşmalarına kadar bir çok özel ve sürpriz konseptler devam ediyor.
Anhinga by OD, Türkbükü’nden başlayan tekne seferleriyle yazın en taze ve rafine destinasyonu olmaya da aday. Türkbükü- Six Senses Kaplankaya arasındaki tekne seferleri ile, Bodrum’dan ulaşım 40 dakikada sağlanıyor.
Six Senses Kaplankaya’da farklı lezzetleri deneyimlemek isteyen misafirler için farklı konseptlerde restoranlar da bulunuyor. Sage and Sea restoranda dünya mutfaklarını, sebze bazlı ve yerel yemekleri tatmak ve Beach Bar’da hafif atıştırmalıklar ve muhteşem kokteyllere ek olarak Wild Thyme restoranın Asya esintili menülerini deneyimlemek isteyen misafirleri bekliyor. Restoranlara ek olarak; sahip olduğu altı muhteşem koy ve plajlarda, başbaşa özel bir akşam yemeği deneyimi için “Destination Dinning” opsiyonu da sunuyor.