Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Vollebak markasının üç yeni ürünü üzerinden sürdürülebilirlik eforlarını masaya yatırıyoruz.
KENDİNİ 12 HAFTADA YOK EDEBİLEN SWEATSHIRT
Bitkilerden ve nardan üretilmiş, kendini 12 haftada yok edebilen bir sweatshirt giyer miydiniz? Merak etmeyin ıslandığında, siz koştuğunuzda veya onu bir yere astığınızda kendini yok etmeyecek. Yok olabilmesi için toprağa gömülmesi gerekiyor. Bu sürecin başlayabilmesi için toprak altındaki bakterilere, mantara ve toprağın sıcaklığına ihtiyacı var. Sıcaklık ne kadar yüksekse sweatshirt’ün kendini yok etme hızı da bir o kadar hızlı oluyor. Doğaya zarar vermeyen bir ürün demek haksızlık olur; doğayla bir olan bir ürün.
100 YIL BOYUNCA GİYEBİLECEĞİNİZ BİR PANTOLON
Bu pantolon askerlerin ateşin içinden yürümesine olanak sağlayacak dayanıklılıktaki bir malzemeden üretilmiş. Bu dayanıklılık uzun süren AR-GE çalışmaları ardından konforlu ve yumuşak da bir hal almış. En az uzaya giden astronotların giydiği ekipman kadar gelişimiş ve hayatınızın sonuna kadar size eşlik edebilecek kadar dayanıklı. Vollebak kurucu ortağı Steve Tidball ürün hakkında şunları söylüyor: ‘100 yıl boyunca dayanıklı olan bir pantolon size tasarım ve gelişim süreçlerine dair fazlasıyla fikir verebilir. İki yıl boyunca pantalonları eskiten sebepleri araştırdık ve onların üzerine çalıştık, bu pantolon üç kattan oluşuyor, örneğin pantolona zarar verecek bir madde pantolon yüzeyine temsil ettiğinde ürünün bir katmanı hava yastığı görevi görüyor.
Eskimeyen tek bir pantolonla bütün hayatımızı geçirebilme fikri sürdürülebilirlik konuşmasına çoktan katkı yapmıyor mu?
ÇÖPTEN SAAT
Her yıl ortaya 50 milyon ton elektronik atık çıktığını biliyor muydunuz? Ve bu atıklar dünyanın en değerli maddelerini de içerebiliyor. ‘Dünyayı çöp eve çevirmemek için sahip olduklarımızı başka türlü kullanabilme yöntemleri bulmalıyız. Şunu düşünelim, ya elektronik atık çöp olmaktan çıksaydı? Ya o çöpe atılanları oldukları halde yeniden kullanabilseydik? İşte bunun cevabı Garbage Watch‘ diyor Tidball. Ürün aynı zamanda da Vollebak’ın Wallpaper* Re-Made ile ortaklığının da bir sonucu. Çöp üretmeyi durduramasak da attıklarımızı farklı şekillerde kullanmayı bir alışkanlık haline getiremez miyiz?