Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Moda endüstrisindeki ve doğadaki sürdürülebilirliği arttırmayı hedefleyen Koton ve Etki Çemberleri Vakfı, Plastiksiz Kaş Projesi için güçlerini birleştiriyor. 8 Haziran Dünya Okyanus Günü’nde düzenlenen etkinlikle daha yaşanabilir bir dünya için herkesi tek kullanımlık plastik atıklarına karşı Akdeniz’in incisi Kaş’tan başlamak üzere tüm sularımızda “plastiksizleşme” mücadelesine davet ediyor. Koton Suya Saygı koleksiyonunun yüzü, UNDP Sudaki Yaşam savunucusu milli sporcu Şahika Ercümen, “Deniz benim evim” diyor ve somut bir farkındalık yaratmak için gerçekleştirdiği dalışta sularımızdaki plastik alarmını gözler önüne seriyor.
Dünyada her yıl yarısı sadece bir kez kullanılmak üzere tasarlanmış 400 milyon tondan fazla plastik üretiliyor. Sadece Akdeniz bölgesinde 144 ton plastik atığı ortaya çıkıyor. Etki Çemberleri Vakfı kurucularından Aylin Gezgüç “Tek kullanımlık plastik kirliliğine son” diyor ve herkesi proje kapsamında suyun çığlıklarına kulak vermeye davet ediyor. Tek kullanımlık plastik atıklarını yüzde 50 oranında azaltmayı hedefleyen bu çok kapsamlı projeye UNDP küresel çevre fonu ve projenin yerel mentoru Raw Foundation destek veriyor. Ekosistemimizi korumak ve karbon ayak izini minimuma indirmek adına plastik kullanımı yerine kâğıt ve ahşap gibi dönüştürülebilir ve doğaya karışabilir materyallere yönelmemizi vurguluyor.
Öte yandan beş sezondur yüzde 100 sürdürülebilir materyallerle ürettiği koleksiyonlara bir yenisini ekleyen Koton, Plastiksiz Kaş Projesi ile Kaş’taki plastik kirliliğini azaltmaya destek verirken doğanın ve modanın dönüşümüne öncülük ediyor. Özellikle moda endüstrisindeki su kullanımına da dikkat çeken Koton, plastik atıklarının deniz ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerini azaltmayı hedefleyen sürdürülebilir moda için Suya Saygı Koleksiyonu’nu tanıtıyor. Tasarımlarda better cotton kullanılarak su tüketimi azaltıyor. Boya tekniklerinde ise elma kabukları ve balık pulları gibi organik atıkları hammadde olarak kullanıyor ve koleksiyonla birlikte 10 milyon litre su tasarrufu sağlıyor.