23 Ağustos 2015

Yeşil Mucize: Semizotu Salatası

15-08/20/ayse-tolga.png

Hem kendi hayatımda severek kullandığım hem de sevdiklerime mutlaka önerdiğim yeşil mucizeyi sorarsanız, semizotu derim. Semizotu kanınızı temizler, sinirlerinize iyi gelir ve beyin gelişimine katkıda bulunur. Bu mucizeyi muhakkak yoğurt ile yemişsinizdir ama sizce de semizotu daha yaratıcı bir sunumu hak etmiyor mu? Salatanızı hazırlarken farklı tahıl ve sebze çeşitlerine de yer verin. 

Farklı bir deneyim için semizotu salatası tarifi, üzerini taçlandırabileceğiniz sos ile:

 

Malzemeler:

Semizotu yaprakları

1 su bardağı taze bezelye

½ Dolmalık kırmızı biber

½ Dolmalık sarı biber

Çiğ kabak çekirdeği içi

Çiğ enginar

Çiğ taze mantar

Pancar

½ adet Fuji elma – Elma yerine şeftali de kullanabilirsiniz.

 

Sos için:

½ su bardağı zeytinyağı

½ çay fincanı balzamik sirke

2 çorba kaşığı esmer şeker

1 çay fincanı tuzsuz soya sosu

 

Hazırlanışı:

1. Ayıkladığınız semiz otlarını büyük bir kaseye koyun.

2. Biberleri ve mantarları jülyen; enginarları ve pancarı küp küp ve elmayı ince ince dilimleyin.

3. Semiz otlarının üzerine bezelye, kırmızı ve sarı biber dilimleri, elma dilimleri, pancar, enginar ve mantarları ekleyin.

4. Sos için zeytinyağı, balzamik sirke, tuzsuz soya sosu ve esmer şekeri küçük bir kasede karıştrın, ardından salatanın üzerine ekleyin

5. Son olarak salatanızın üzerine çiğ kabak çekirdeği ekleyin.

 

Afiyet olsun!

 

ETİKETLER: AYŞE TOLGA , SEMİZOTU SALATASI