Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Ayşe Tolga'nın Semizotu Salatası tarifi ile yeşil mucizeyi yeniden keşfedin.
Hem kendi hayatımda severek kullandığım hem de sevdiklerime mutlaka önerdiğim yeşil mucizeyi sorarsanız, semizotu derim. Semizotu kanınızı temizler, sinirlerinize iyi gelir ve beyin gelişimine katkıda bulunur. Bu mucizeyi muhakkak yoğurt ile yemişsinizdir ama sizce de semizotu daha yaratıcı bir sunumu hak etmiyor mu? Salatanızı hazırlarken farklı tahıl ve sebze çeşitlerine de yer verin.
Farklı bir deneyim için semizotu salatası tarifi, üzerini taçlandırabileceğiniz sos ile:
Malzemeler:
Semizotu yaprakları
1 su bardağı taze bezelye
½ Dolmalık kırmızı biber
½ Dolmalık sarı biber
Çiğ kabak çekirdeği içi
Çiğ enginar
Çiğ taze mantar
Pancar
½ adet Fuji elma – Elma yerine şeftali de kullanabilirsiniz.
Sos için:
½ su bardağı zeytinyağı
½ çay fincanı balzamik sirke
2 çorba kaşığı esmer şeker
1 çay fincanı tuzsuz soya sosu
Hazırlanışı:
1. Ayıkladığınız semiz otlarını büyük bir kaseye koyun.
2. Biberleri ve mantarları jülyen; enginarları ve pancarı küp küp ve elmayı ince ince dilimleyin.
3. Semiz otlarının üzerine bezelye, kırmızı ve sarı biber dilimleri, elma dilimleri, pancar, enginar ve mantarları ekleyin.
4. Sos için zeytinyağı, balzamik sirke, tuzsuz soya sosu ve esmer şekeri küçük bir kasede karıştrın, ardından salatanın üzerine ekleyin
5. Son olarak salatanızın üzerine çiğ kabak çekirdeği ekleyin.
Afiyet olsun!