03 Ocak 2013

Yeni yılın ilk lezzeti

YAZI: GİAN CARLO TALERİCO

Merhaba!

Henüz yeni girdiğimiz 2013 yılının bu ilk ayında, sizlerle bu köşede buluşma şansı bana ait. Bir ay boyunca bana devredilen bu blog'da, iki yıl kadar önce Arnavutköy'de eşim Beldan ile açtığımız restoranımız Antica Locanda'da sunmaya özen gösterdiğim, gerçek İtalyan lezzetlerinden olduğu kadar hepimizin severek tükettiğine inandığım lezzetlerden bahsedeceğim. En basit ve yalın haliyle, evinizde de uygulayabileceğiniz reçeteler vermeye çalışacağım.

Ama önce, 2013'ün ilk konuk 'blogger şef'i olarak hepinize sağlıklı, mutlu, huzurlu, sevgi dolu bir yıl dilerim.

Bu ilk buluşmamızda, yeni yıl şerefine tadını da ismini de çok sevdiğim tariflerden birini paylaşmak istiyorum. Türkçeye 'kadın öpücüğü' olarak çevirebileceğimiz bu çikolataya batırılarak hazırlanan kurabiyenin ismi 'Bacci di Dama'.
 

Hazırlamak için 125 gr. toz badem, 125 gr. toz fındık, 250 gr. tereyağ, 250 gr. toz şeker, 250 gr. un, bir çorba kaşığı pudra şekeri ve 250 gr. bitter çikolataya ihtiyacımız olacak.
 

Yapıma ilk olarak un ile oda sıcaklığında bekleyen tereyağını iyice birbirine karıştırarak başlıyoruz. Daha sonra badem, fındık ve şekeri bu karışıma ekleyip yoğurarak hamur haline getiriyoruz. Hamuru 6 gr.'lık toplar (1 tatlı kaşığının içine sığacak kadar) halinde yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine diziyoruz. Üzerine pudra şekeri serpip 140 derecelik fırında 15-20 dk. pişiriyoruz. Fırından çıkıp soğumuş bisküvilerin düz kısımlarını, benmari usülü erittiğimiz çikolataya batırıp ikili olarak, çikolataya batırdığımız kısımlardan birleştirerek kurabiyeleri yemeğe hazır hale getiriyoruz.
 




Ağızınızın tadı hiç bozulmasın.

Alla prossima volta,

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , BACCİ Dİ DAMA , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , LEZZETLİ , KADIN ÖPÜCÜĞÜ , HAMUR