21 Haziran 2015

Yeni Soluk

YAZI: YILMAZ ÖZTÜRK

 

 
Malzemeler
 
300 gr kuzu ciğeri
30 gr tereyağı
Yıkanmış ve kurutulmuş taze yeşillikleri
tuz
karabiber
Karamelize Süt Kaymağı
3 lt sütten elde edilen taze süt kaymağı
50 gr tereyağı
20 gr toz şeker
 
 
Hazırlanışı
 
Kuzu ciğeri eşit dört parçaya kesilerek teflon tavada 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile iki tarafı da kızaracak şekilde pişirildikten sonra tereyağı ilave edilir ve ciğerler tereyağı ile yıkanır. Son olarak tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir. Karamelize süt kaymağı için; şeker tavada kısık ateşte eritilir. Taze süt kaymağı ve tereyağı eklendikten sonra aralıklarla karıştırarak çektirilir. Biraz tuz ile lezzetlendirilir. Servis tabağına önceden yıkanıp kurutulan taze yeşillikler yerleştirilir, üzerine ciğerler eklendikten sonra sos dökülür ve servise hazır hale gelir.
 
Afiyet olsun!

ETİKETLER: VOGUE GURME , YEMEK , ET ÜRÜNLERİ