30 Mart 2012

Veda ederken

YAZI: ELİF YALIN

Zaman ne kadar çabuk geçti. Hayatın bu kadar hızlı akıp gitmesi bazen kalbimi kırıyor. Sevdiği işi yapma şansını elde etmiş, kısmetli insanlardan biri olduğunu hatırlamak bile bazen insanı teselli etmeye yetmiyor.!..!

Umarım bu bir ay içinde yazıp çizip paylaşmaya gayret gösterdiğim şeylerden keyif almışssınızdır. Takip eden herkese çok teşekkür ederim.

Güneşin başka bir açtığı, bahar dallarının patladığı, midelerde kelebeklerin uçuştuğu baharın bu ilk günlerinde herkes için aşk ve iştah dolu bir yaz dilemenin tam zamanı diye düşünerek, Nisan'a yakışır bir tatlıyla size hoşçakal demek istiyorum.

 

Cherry Blossom

Vişne ağaçları çiçek açarken: Vişneli crumble.

Bolca vişne/frambuaz/blueberry

450 gram un

230 gram tereyağı

190 gram şeker

 

* Fırına dayanıklı bir kabın içine çekirdekleri alınmış vişneleri yerleştirin. Kalıbın derinliğinin dörtte üçünün vişneyle kaplanmış olması gerekiyor.

* Daha sonra vişneleri, toz tarçın, bir avuç toz şeker ve kırık fındıkla karıştırın.

* Fırınınızı 180 derecede ısıtın.

* Başka bir kapta 190 gram şeker ve 450 gram unu karştırın.

* Tereyağını hafifçe eritin ve eriyen yağı un karışımına yavaş yavaş ekleyin. Hamur olmamasını, aksine parça pincik olmasını sağlamanız gerekli.

* Elde ettiğiniz un ve tereyağı karışımını vişnelerinizin üzerini kapatacak şekilde serin.

* 45-50 dakika kadar, kalıbınızın büyüklüğüne bağlı olarak, vişnelerin suyu hamurun üzerine çıkıncaya ve hamur hafiften pembeleşinceye kadar, fırınlayın.

* Hafif ılıklaştıktan sonra, vanilyalı dondurma veya çırpılmış kremayla servis edebilirsiniz.

 

Afiyet olsun.

 

- Elif Yalın (Mangerie ve Delicatessen)

 

 

 

ETİKETLER: TATLI , CRUMBLE , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , CHERRY BLOSSOM