08 Haziran 2015

Taze Başlangıç

YAZI: YILMAZ ÖZTÜRK

Geç de olsa haziran ile birlikte kapıya dayanan yaz sıcaklarında, kendinizi bir sahil kasabasında deniz suyu ayaklarınıza vurmuşcasına ferah hissedebilebileceğiniz lezzetli bir tarifle karşınızdayım. 
 
 
 
Malzemeler (4 Kişilik):
 
Orta boy karides
Salatalık
Kabak
Limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Taze baharatlar
 
 
Hazırlanış: 
 
Karidesler kabuklarından soyulup küçük dilimlere bölünür, çok az limon suyu, tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edilip 15 dakika beklemeye alınır. İki adet salatalığın suyu sıkılıp az limon suyu ile lezzetlendirilip tuz eklenir ve karıştırılır, taze sirke haline getirilir. İki adet salatalık ve bir adet kabak ince yuvarlak dilimler halinde doğranıp tuz ve zeytinyağı ile marine edilerek lezzetlendirilir. Sunum için ortası çukur bir tabağın ortasına hazırlanmış karidesler yerleştirilir, üzerine dilimlenmiş salatalıklar dizilir ardından salatalıkların üzerine de kabak dilimlerinden yerleştirilip isteğe göre taze baharatlar ile süslenebilir, son olarak hazırlamış olduğumuz salatalık sirkesinden üzerine ilave edilip servis edilir.
 
 
Afiyet olsun!

ETİKETLER: VOGUE GURME , YEMEK