19 Ocak 2012

Tatlı krizim geldi doktor, ne yapmalıyım?

YAZI: ARDA TÜRKMEN

Tabii ki doktor değilim, ama kramp gibi giren tatlı krizine masör gibi çözüm getirecek formüllerin ustasıyım.

 

Bunlardan biri de en sevdiğim şipşak mozaik pasta tarifim. Bu tarifin en sevdiğim yanı, herkesin yapabileceği kadar kolay olması. Elde ne malzeme varsa ya da siz neleri seviyorsanız kendinize göre uyarlama şansı veriyor.!..!

 

Evde kendime yaptım. O yüzden küçük dilimler bana yetiyor. "Tatlı!" diye bağıran damağa, "Al sana tatlı," diye yanıt veriyor bu miktar.

 

125 gram tereyağını tavada eritip, ateşten alın.

1 paket petit beurre bisküvinin yarısından biraz fazlasını ezmeden elinizle kırın.

5 kaşık kakao

4 kaşık pudra şekeri

4-5 bergamut reçeli

4-5 turunç reçeli

Bir avuç çakıl çikolata

Bir avuç iç antep fıstığı

 

Hepsini güzelce karıştırın ki, iyice kıvamını alsın. Ben çok reçel tanesi koydum. Siz benim kadar abartmayın.

 

Sonra bir yumurtayı içine kırın ve iyice karıştırarak yedirin. Derin bir porselen kaba streç film serin. Karışımı içine döküp üzerini de streçle kapatarak elinizle bastırın ve derin dondurucuya koyun.

 

Canınız çektikçe çıkartıp bir dilim kesin. "Sen çok yaşa Arda" demeyi ihmal etmeyin. :)
 

- Arda Türkmen (Leblon)

 

 

 

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , PRATİK , MOZAİK PASTA