16 Nisan 2015

Tabağınızı Seçin

YAZI: DENİZ AŞIK

 
Bugün yemek akımları ve sunum çeşitlerinden bahsetmek istedik. Mutfak kariyerinin başlarında olduğumuz için oldukça kafa yorduğumuz bir durum. Üzerinde düşündüğümüz birinci konu ‘Comfort Food’ Türkçe karşılığını tam olarak karar verememekle birlikte konforlu gıdaları, canımızın çektiği, lezzetin sunumun önüne geçtiği, enerji veren, bol porsiyonlu, yapımı kolay ve yüksek karbonhidratlı tabaklar olarak tanımlıyoruz. Bir diğeri ise son zamanlarda herkesin yapmaya çalıştığı ve iyi örneklerine çok fazla raslamadığımız "Fine Dining". Açılımına; farklı tekniklerle işlenen en kaliteli malzemeler, ufak porsiyonlar, görsel mükemmellik, iyi servis ve atmosfer diyebiliriz.
 
Bizler de kendi mutfağımızda bu iki yemek kavramını neden birbirine karıştırmayalım diyoruz. En kaliteli malzemelerle ve heyecan verici dokunuşlarla, insanların hem karınlarını doyurmak hem de görsel olarak tatmin olmalarını sağlamak istiyoruz. 
 
 
İncik
Malzemeler:
4 adet kuzu incik
10 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 sap pırasa
2 diş sarımsak
50 gr. tereyağı
400 ml su
50 gr domates salçası
1 tarçın çubuğu
200 ml kırmızı şarap
2-3 dal kekik
2-3 dal biberiye
Karabiber
Deniz Tuzu
Un
Zeytinyağı
 
Hazırlanışı:
Öncelikle incikleri tuz ve karabiberle tatlandırıp etrafları tamamen kaplanacak şekilde una buluyoruz. Daha sonra zeytinyağı koyarak kızdırdığımız tencerede her tarafı güzelce renk alıncaya kadar mühürlüyoruz. Mühürlenen incikleri fırın tepsisine aldıktan sonra aynı tencereye tereyağ ve sebzeleri ekleyip 3-4 dakika terlettikten sonra domates salçasını ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Üzerine şarabı ekleyip alkolünün uçmasını sağlıyoruz. Kıvam alan sosa baharatlarımızı ve fırın tepsisinde inciklerin üzerini kapamasını sağlayacak kadar su ilave edip ortaya çıkan tüm sosu fırın tepsisinde inciklerle birleştiriyoruz. 180 derecede 1.5 saat fırında pişiriyoruz. 
 
Kayısı ve Kuru Erikli Arpa Şehriye Pilavı
Malzemeler:
500 gr arpa şehriye 
20 gr tereyağ
75 gr kuru kayısı
75 gr kuru erik
Sebze Suyu 
Tuz
Karabiber
 
Hazırlanışı:
Tereyağını eritip arpa şehriyeler renk alana kadar kadar kavuruyoruz. Üzerini çok az geçecek şekilde sıcak sebze suyunu ekleyip pişiriyoruz. Pişen şehriyelerin üzerine küp küp doğranmış kayısı ve erikleri ekleyip karıştırarak demlemeye bırakıyoruz.
 
Bugünkü reçetemizi iki farklı tabaklama yöntemi ve farklı teknikler kullanarak size sunuyoruz. 
 
 
 
Afiyet olsun.

 

 

ETİKETLER: VOGUE GURME , YEME-İÇME , GURME