Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Ai Weiwei’in Türkiye’deki ilk sergisine ev sahipliği yapıyor.
Ai Weiwei
Günümüz çağdaş sanatında Çin’de yetişen en etkili kişilerden biri olan Ai Weiwei'nin Türkiye'deki ilk sergisine Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi, Akbank’ın desteğiyle ev sahipliği yapıyor. 12 Eylül 2017 tarihinde açılacak sergide, sanatçının çalışmalarından geniş bir seçkiyle birlikte yeni işleri de sunulacak. Ai Weiwei’in porselen çalışmalarına odaklanan serginin anlatısı, sanatçının hem hayat hikâyesinin, hem de onun el sanatları geleneğine ve sanat tarihine yaklaşımının izlerini taşıyor.
Ai Weiwei’in çalışmalarında tekrar tekrar görülen temaların kullanılmasıyla kurgulanmış bir yapı aracılığıyla onun sanatına kapsamlı bir bakış sunan sergi, replika çalışmalarında sahicilik kavramını sorgulayarak, özgün obje ile kopyası arasındaki farkı çürütüyor.
Ai Weiwei Mavi-Beyaz Porselen Tabak (Savaş), 2017 Üç parçalık set Porselen Ai Weiwei Studio
Ai Weiwei’in porselen yolculuğunun her aşaması sergide sanatçının ikonik çalışmalarıyla temsil ediliyor. Sanatçı, günümüz dünyasıyla ilgili mesajlarını geleneksel Çin el sanatları aracılığıyla bizlere aktarıyor; sanatı izleyiciye çağımızın paradokslarına dair bir bakış açısı sağlıyor. Çalışmalarına “kültürlerin hazır objelerini” yerleştiren Ai Weiwei, izleyiciye yeni yorum olanakları sağlıyor ve objelerin bağlamlarına göre nasıl birbirinden bütünüyle farklı değerlere göre yargılanabileceğini gösteriyor.
Ai Weiwei Ruyi, 2012 Porselen Ai Weiwei Studio
Uluslararası Af Örgütü’nün 2015 Vicdan Elçisi Ödülü’nü ve İnsan Hakları Vakfı’nın 2012 Václav Havel Yaratıcı Muhalefet Ödülü’nün sahibi Ai Weiwei’in Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi’nde sergileyeceği 100’ü aşkın eseriyle, izleyicinin bu özgün sanatçının çalışmalarını keşfedebileceği benzersiz bir ortam olarak öne çıkıyor.