06 Ocak 2012

Pratik haftasonu tatlısı

YAZI: ARDA TÜRKMEN

 

Hani bazen olur ya, ofiste ya da evde bir anda canınız çeker, içiniz kıyılır, damağınız tatlı bir şey ister. Gözleriniz buzdolabını, kileri kurcalar. İşte öyle anlar için el altındaki malzemelerden yapacağınız çok pratik bir tarif vermek istedim.

 

Dikdörtgen milföy hamurunun bir ucunu diğerine ekleyip üzerine esmer şeker ve kuru üzüm serpin. Rulo yapıp, elinizle şekil vererek ortasını çukur bırakın.

 

10 dakika 180 dereceye ısıtılmış fırında pişirin. Resimdeki gibi cam kap içinde olması gerekiyor.

 

Göbeğine ayrı bir kapta karıştırdığınız 1 yumurta, 1 kaşık beyaz şeker, 4 kaşık krema, 1/2 limon suyu (varsa bir tutam da vanilya ekstresi) ekleyip 20 dakika daha fırında pişirmeye devam edin.

 

Göbeği kımıl kımıl olunca pişmiş demektir, üzerine vişne reçeli nefis olur. ?Akşamüstü için hızlı ve lezzetli pratik bir tariftir. Afiyet olsun… :)
 

- Arda Türkmen (Leblon)

 

 

 

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , PRATİK