26 Mart 2012

Pazar keyfi

YAZI: ELİF YALIN

Yeni bir haftaya başlamadan önce, hem ağzımızı hem de ruhumuzu tatlandıracak bir final:

 

Double Chocolate Brownie

* 300 gram tereyağını 300 gram bitter çikolatayla beraber, benmari usulü eritin.

* Mikser yardımıyla üç yumurta ve 1.5 cup şekeri iyice karıştırın.

* Erimiş tereyağı ve çikolata karışımını yumurta şeker karışımına ekleyerek karıştırın.

* 2 cup unu yavaş yavaş bu karışıma ekleyerek karıştırın. Son olarak da küp küp böldüğünüz 250 gram beyaz çikolatayı da ekleyin.

* Yanmaz kağıtla kapladığınız fırın kabına (dikdörtgen br borcam uygun olur) brownie harcını boşaltın. 180 derecede ısınmış fırında 27 dk kadar pişirin.

* Fırından çıkartıp kalıbının içinde soğumasını bekleyin. Soğumadan asla kalıptan çıkartıp porsiyonlamaya çalışmayın, parçalanır.

 

* İyice soğuduğundan emin olduktan sonra servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.

- Elif Yalın (Mangerie ve Delicatessen)

 

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , DOUBLE CHOCOLATE BROWNİE , TARİF , ŞEF , ÇİKOLATA