15 Şubat 2012

Kestanenin tam zamanı

YAZI: ZEYNEP BALKANOĞLU

 

Bugünlerde buram buram tüten közlenmiş kestane kokusuna sizin de içiniz gidiyorsa kestaneyle başka neler yapılabilir diye düşündüm. Şu dönem kestanenin gerçekten de tatlı ve dolgun olduğu bir dönemi.!..! Dolayısıyla kıymetini bilelim derim. :)

?Geçtiğimiz günkü Gnocchi alla Castanga'nın ardından işte size bir de tatlı tarifi.

Kestane tatlısı için kişi başı 6 adet kestane gerekli. Ayrıca mascarpone, beze ve vanilyalı dondurma. Biraz rende çikolata katmakta da fayda var.

?Kestaneleri ister haşlayın, isterseniz fırında pişirin. Önemli not: Pişirirken bir bıçakla çizmeyi sakın unutmayın. Bu işlem soymanızı kolaylaştıracaktır. 

Kestaneleri bir kaşık peynirle karıştırın ve ezerek püre haline getirin. Üzerine beze, dondurma ve çikolatayı da ekleyerek sevdiğiniz bir sunumla servis edin.
 

- Zeynep Balkanoğlu (Mia Mensa)

 

 

 

ETİKETLER: DONDURMA , TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , ÇİKOLATA , KESTANE , BEZE