25 Şubat 2013

Karşınızda Devil's Food Cake!

YAZI: CLAUDİA RODİTİ

Bir Amerikan klasiği olan bu ıslak ıslak, bitter çikolata ağırlıklı nefis keki sevmeyen yoktur heralde! Genelde her yerde arası yoğun çikolata ganajlı, katlı pasta olarak sunulan Devil's Food Cake, zengin aroması ile benim de favori tatlılarımdan biri. Üstelik üzerini kaplayan çikolata ganaj sayesinde süslemesi de çok eğlenceli, bir spatula veya kaşığın tersiyle kolayca şekil verebilirsiniz.

Fırsat bulur bulmaz David Lebovitz'in hem hazırlaması hem de yemesi çok keyifli olan bu muhteşem lezzetli kekini deneyin!

Not: Kalori hesabı yapmamaya ve benden nefret etmemeye çalışın.

Fotoğraftakiler de bizim hazırladıklarımızdan..

Devil's Food Cake:
225 gr un
200 gr şeker
150 gr tereyağ
2 yumurta
1/2 su bardağı espresso
1/2 su bardağı süt
9 yemek kaşığı kakao
200 gr şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı kabartma tozu

Fırını 175 C ye açın.
Kabartma tozu, un, karbonat, tuz ve kakaoyu birlikte eleyip harmanlayın.
Tereyağ ve şekeri krem haline gelinceye kadar çırpın.
Yumurtaları teker teker tereyağına ekleyin, iyice çırpın.
Süt ve kahveyi birlikte karıştırın.
Kuru malzemeyle kahveyi sıralı olarak ekleyin.
Yağlamış olduğunuz kalıba dökün.
Yaklaşık 25 dakika pişirin.

Çikolalı Ganaj
300 gram doğranmış çikolata
1/2 su bardağı krema yada su
3/4 su bardağı tereyağ

Kremayı kaynama noktasına getirin. Isınan kremanın içerisine çikolataları ekleyip karıştırın. Pürüzsüz bir kıvama gelsin. Keki ikiye bölüp arasına ganaj sürün. Üzerini de kalan ganajla kaplayın.

Afiyet olsun!

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , GANAJ , CLAUDİA RODİTİ TALU , TARİF , ŞEF , ÇİKOLATA , KEK , CHOCOLATE DEVİL CAKE