Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Son derece basit ama bir o kadar da iştah kabartıcı. Eve davet ettiğiniz özel(!) misafiriniz için tek başına da sunabileceğiniz leziz bir yemek: Mantar ve bonfileli lazanya.!..!
Beşamel sos içi:
100 gr tereyağı
100 gr un
1 lt tam yağlı süt
Tutam muskat
Yarım soğan
8 adet karanfil
Tuz ve karabiber
Hazırlanışı:
Soğana karanfilleri saplayın ve sütle beraber kaynatın.
Tereyağını derin küçük bir tencerede kısık ateşte eritin.
Eriyen tereyağına unu ilave edin ve hafif kavruluncaya kadar çırpma teliyle karıştırın.
Soğanı kaynamış sütün içinden alın ve sütü kavrulmuş unun içine yavaş yavaş karıştırarak ilave edin.
Bir tutam muskat, tuz ve karabiberi de ilave edip karıştırın. Yaklaşık 10 dk karıştırarak kısık ateşte pişirin.
200 g. Bonfileyi ince ince dilimleyin 1 kaşık zeytinyağını kızgın tavaya ilave edip önce etleri daha sonra 8 adet doğranmış mantarı soteleyin.
Shitake, istiridye, kestane ve kültür mantarı gibi bir karışım yaratabilirsiniz.
Doğranmış 2 adet yeşil soğan ekleyin. Tuz ve karabiberini ilave ettikten sonra beşamel sosu ve bir avuç rende parmesanı ilave edin.
Haşlanmış 4 adet kare lasagna hamurunun arasına malzemeyi kat kat ekleyin.
Üzerine bir miktar daha beşamel sos, maydonoz ve parmesan ekleyin ve fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Sonuç? Bence harika oldu!
Eğer mantar seviyorsanız mutlaka deneyin. Yanında da güzel bir şişe Cabarnet Sauvignon şarap tavsiye ederim. Kim bilir belki arka fonda da Frank Sinatra. :)
- Zeynep Balkanoğlu (Mia Mensa)