23 Şubat 2012

En lezzetli İtalyan ekmeği

YAZI: ZEYNEP BALKANOĞLU

Toskana ve güzel İtalyan yemeklerinden bahsederken size bir de film önerim olacak. 2003 yapımı Under the Tuscan Sun. Filmin geçtiği Cortona, insanı kendinden vazgeçirmemek için bütün güzelliğini gözler önüne sermiş ufak bir kasaba. Yerel zeytinyağları, peynirleri ve şaraplarıyla baş döndürücü.!..!

La Bucaccia'nın önünden geçerken cam aralığından sokağa sızan davetkar taze ekmek kokusundan, parke taşlı yollara kurulmuş salaş tahta masaların üzerinde gösteriş yapan taze makarna ve soslarına kadar her şey mükemmel bence

 

İşte size İtalyanların en güzel ekmeğinin tarifi:

Kurutulmuş Domates ve Cevizli Foccacia Ekmeği

Gerekli malzemeler:

700 gr. Un

415 gr. Ilık Su

20 gr. Yaş maya

20 gr. Tuz

40 gr. Zeytinyağı

 

Hazırlanışı:

Mayayı ılık suyla beş dakika kadar çırpın. Daha sonra unu ve zeytinyağını ilave edip yoğurun.

Tuzunu, domatesini ve cevizini de ilave edip iyice hamur haline gelene kadar yoğurmaya devam edin.

Yaklaşık yarım çay bardağı kadar zeytinyağıyla yağladığınız fırın tepsinize yassı bir şekle bu hamuru yayın.

Parmaklarınızla iyice bastırıp üzerini streçleyin ve mayalanana kadar bekleyin.

Hamur yaklaşık iki katına çıkacaktır. Bu da 1,5- 2 saat arası oda sıcaklığında bekledikten sonra olacaktır.

200 derecelik fırında 30-35 dakika üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Afiyet olsun.
 

- Zeynep Balkanoğlu (Mia Mensa)

 

 

 

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , İTALYAN , MAKARNA , LA BUCACCİA , EKMEK