14 Mayıs 2012

Elmanın hafifliği

YAZI: PELİN ÇAKAR

Uzun yıllardır birlikte çalıştığım Lucca'nın da danışman Executive Şef'i olan İspanyol Willy Moya ile birlikte mutfakta denemeler yaparken tatlı menüsünde değişiklik yapalım istedik. İkimiz de tatlı yapımında çok vakit almayan ve komplike olmayan formülleri sevdiğimiz için tam da istediğimiz gibi bir 'Çıtır Elmalı Pie' yaptık geçtiğimiz günlerde. Eğer mutfağınızda Mandolin dilimleyici varsa bu tarifi birebir uygulayabilirsiniz.

 

 

 

 

 

 

Çok şekerli tatlılarla arası olmayanlar için;   'Crispy Apple Pie'

 

 
- 1 milföy hamuru
- 3 adet kırmızı elma (kabukları soyulmuş)
- 50 gr. tereyağı
- 2 çorba kaşığı esmer şeker

 

- vaniyalı dondurma (servis için)

 

 

 

  Miföy hamurunu inceltip yuvarlak bir tabak yardımıyla şekil vermek için kesin. Mandolin ile yarım ay şeklinde ince dilimlenmiş elmaları kenardan başlayarak içe doğru yuvarlayarak gül şeklinde dizin. (Bu tarifte daha tatlımsı bir aroma için kırmızı elma kullandım ama tercihen yeşil elma da kullanılabilir). Üzerine 1-2 çorba kaşığı toz şeker serpip küçük küpler halinde kesilmiş tereyağı gezdirip 160-180 derecelik fırında 20-25 dakika elmalar karamelize olana kadar pişirin. Fırından aldıltak sonra üzerine isterseniz tekrar tereyağ sürebilirsiniz. Servis ederken de bir top vanilyalı veya tarçınlı dordurma üzerine koyun.
 
Bu tarifi daha küçük yuvarlak milföyler ile de hazırlayabilirsiniz..

 

 

Tatlı haftalar!

 

 - Pelin Çakar - Lucca Mutfak Koordinatörü

 

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , PRATİK , LEZZETLİ , LEZİZ , CRİSPY , APPLE PİE , ELMALI TURTA