17 Kasım 2015

Doğasında Sağlık ve Lezzet var

Eminiz Norveç somonunu denemişsinizdir. Peki faydalarını biliyor musunuz? Norveç'in soğuk ve temiz suları bölgede yetişen somonun saf, taze, ve eşsiz lezzetli olmasını sağlıyor. Deniz ürünleri tüketimi uzmanlara göre güçlü bir kalp, güçlü bir iskelet ve etkili bir beyin için ideal. Norveç somonu ise içeriğinde bulunan Omega-3, D Vitamini, B12 Vitamini, iyot ve antioksidanlar sayesinde ise tam bir sağlık kaynağı. Haftada bir kez bir öğünde Norveç somonu tüketmek, bir haftalık Omega-3 ihtiyacını karşılamaya yetiyor. 

Norveç Somonu

Norveç somonunu birbirinden farklı yöntemlerle pişirebilir; salatadan makarnaya, sandviçten krepe pek çok değişik yemekte kullanabilirsiniz. Dostlarınıza vereceğiniz bir akşam yemeği için şişte ızgara edilmiş Norveç somonunu denemelisiniz. 

Şişte Izgara Norveç Somonu

Malzemeler:

Şişler için

400g Norveç somonu filetosu (derisiz ve kılçıksız)

2 soğan

2 kırmızı biber

2 kabak

2 adet mısır

2 limon

8 tahta şiş

Zeytinyağı

Sosu için

2 yemek kaşığı kurutulmuş domates

2 yemek kaşığı doğranmış maydonoz

2 yemek kaşığı zeytin yağı

1 yemek kaşığı elma sirkesi

2 yemek kaşığı Dijon hardalı

Hazırlanışı:

Tahta şişleri yaklaşık 30dk ılık suda bekletin.

Somon filetolarını küp küp kesin.

Soğan, biber ve kabakları somonla aynı büyüklükte kesin.

Somon, soğan, kabak ve biberleri şişlere geçirin.

Şişleri zeytin yağı ile hafifçe fırçalayın ve ister fırınınızın ızgarasında, ister mangalda yüksek ısıda her yüzünü yaklaşık 2 dakika boyunca pişirin.

Mısırları hafifçe yağlayarak birkaç dakika ızgarada pişirin.

Limonu ortadan ikiye kesin ve ızgarada pişirin.

Sosu için,

Boş bir kapta zeytin yağı, sirke ve hardalı karıştırın.

Doğradığınız kurutulmuş domatesleri ve maydonozu ekleyerek karıştırın.

Şişleri ve mısırı servis tabağına alın. Sosu ve limonu yanında servis edin.

 

Norveç somonu ile yapabileceğiniz birbirinden farklı tarifler ve daha fazlası için: www.norvecdenizurunleri.com

Bu bir tanıtımdır

ETİKETLER: GURME , SOMON