22 Şubat 2012

Crème Brulée Custard

YAZI: ZEYNEP BALKANOĞLU

Lezzetli bir tatlı var sırada.

İçindekiler:

198 gr. yumurta sarısı

900 gr. krema

140 gr. toz şeker

Yarım çubuk vanilla

1 damla vanilya esansı

 

Hazırlanışı:

Yumurta sarılarını 70 gr. şekerle ve vanilya esansıyla iyice çırpın. Bir tencerede kremayı, şekerin geri kalan yarısını ve çubuk vanilyayı kaynatın.

Sıcak kremayı, şeker ve yumurta karışımına çok yavaş bir şekilde ekleyin. Buna 'tempering' deniyor. Eğer sıcak kremayı hızlı boşaltırsanız, yumurtayı pişirirsiniz ve topaklanır.

Karışımı crème brulée (fırın kaplarına) kaplarına porsiyonlayın. Fırın tepsinize yaklaşık iki su bardağı su ilave edip kapları bu suyun içine yerleştirin. 140 derecelik fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.

Soğumaya bırakın. Servis ederken üzerine iki yemek kaşığı esmer ve beyaz şeker karışımını döküp pürmüz ile şekeri karamel rengi olana kadar yakın.

Değişiklik yapmak isterseniz, vanilya esansı yerine bir damla lavanta esansını karışıma ekleyebilirsiniz.

Ayrıca konyak, portakal likörü veya kahve esansı gibi farklı malzemeler de kullanmaktan çekinmeyin.

Afiyet olsun.
 

- Zeynep Balkanoğlu (Mia Mensa)

 

 

 

ETİKETLER: TATLI , YEMEK , VOGUE GURME , TARİF , ŞEF , CRÈME BRULÉE CUSTARD