Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Ferahlık için çileğin mis gibi kokusunu yaz mevsiminin baş tacı domates ile birleştirin.
Malzemeler
Çilek; 200 gr
Domates; 100 gr
Salatalık; 50 gr
Yeşil Soğan; 25 gr
Kırmızı Tatlı Biber; 50 gr
Sarımsak; 2 diş
Zeytinyağı; 100 ml
Deniz Tuzu; 10 gr
Tane Karabiber; 5 gr
Kırmızı Toz Biber; 5 gr
Karışık Taze Baharat; 1 tutam
Dana Jambon; 2 dilim
Çilek ( dilimlenmiş ); 25 gr
Yenilebilir Çiçek ( dekorda kullanılmak üzere ); iki adet
Hazırlanışı
Çilekler blenderda püre yapılıp, süzgeçten geçirilerek ayrı bir kapta bekletilir. Domates, salatalık, yeşil soğan, kırmızı tatlı biber, sarımsak, zeytinyağı, deniz tuzu, tane karabiber, kırmızı toz biber için aynı işlem gerçekleştirilir.
Çilek ve domates püresi bir kap içinde birleştirilip kaşık yardımı ile karıştırılarak servis kâsesine alınır. Tercihe bağlı olarak soslukta kullanılabilir. Sunum için; servis tabağınızın içine taze baharatlar, jambon, çilek dilimleri ve yenilebilir çiçekler yerleştirilir. Servis anında hazırlanmış olan çorba tabaklarda yer alan garnitürlerin üzerine dökülerek sunulur.