27 Haziran 2015

Çilek Gazpacho

 

 

 

Malzemeler

 

Çilek;  200 gr  

 Domates;  100 gr 

 Salatalık;  50 gr 

 Yeşil Soğan; 25 gr     

 Kırmızı Tatlı Biber; 50 gr

 Sarımsak; 2 diş

 Zeytinyağı; 100 ml

Deniz Tuzu; 10 gr

Tane Karabiber; 5 gr

Kırmızı Toz Biber; 5 gr

 

Karışık Taze Baharat; 1 tutam

Dana Jambon; 2 dilim

Çilek ( dilimlenmiş ); 25 gr

Yenilebilir Çiçek ( dekorda kullanılmak üzere ); iki adet

 

Hazırlanışı

 

Çilekler blenderda püre yapılıp, süzgeçten geçirilerek ayrı bir kapta bekletilir. Domates, salatalık, yeşil soğan, kırmızı tatlı biber, sarımsak, zeytinyağı, deniz tuzu, tane karabiber, kırmızı toz biber için aynı işlem gerçekleştirilir.

Çilek ve domates püresi bir kap içinde birleştirilip kaşık yardımı ile karıştırılarak servis kâsesine alınır. Tercihe bağlı olarak soslukta kullanılabilir. Sunum için; servis tabağınızın içine taze baharatlar, jambon, çilek dilimleri ve yenilebilir çiçekler yerleştirilir. Servis anında hazırlanmış olan çorba tabaklarda yer alan garnitürlerin üzerine dökülerek sunulur.

 

ETİKETLER: VOGUE GURME , ÇİLEK GAZPACHO , YAZ MEVSİMİ , YEMEK