Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Benim için yemekte her zaman makbul iki unsur var: Basit ve lezzetli.
Zor yemekler? Evet, var hayatımızda ve çok lezzetli olmaları da onlardan beklenen bir etki; bu inkar edilemez. Ancak basit ve lezzetli olanlar sanki beklenmedik bir anda çıkan ikramiye gibi. Size önerim yoğun tempoda basit, lezzetli ve etkili yemeklerle zor günleri renklendirmeniz. Renk demişken uyum, ahenk ve sunumdaki samimiyeti de es geçmeyin.
Izgara tavuk göğsünü tavada çok az zeytinyağında her iki tarafı da hafif rengi altinlaşana kadar hızlıca kızartın. Diğer tarafta sebzeleri haşlayın. Kabak, brokoli ve fransız fasulyesi. Hani ince ve kılçıksız olanlar bu isimle satılıyor ya...
Haşlarken en önemli unsur renklerini kaçırmamak. Bu yüzden 3-4 dakika haşlayıp hemen buzlu suya basın ve pişmelerini durdurun. Hem yumuşamış hem de ışıl ışıl parlayan yeşil sebzeleriniz olsun. Çeri domatesleri de ister fırında biraz yumuşatın ister tavada tavuktan kalan az yağda biraz öldürün.
Diğer yanda minik bir tencerede çok az kremaya bir küçük kaşık hardal ve bir limonun suyunu sıkıp hızlıca bağlayın.
Tabağın ortasına kızarmış ekmeğinizi koyun ve üzerine tavuğu, sebzelerle süsleyin, ve sosunu verin. Süsleme kısmı size kalmış. Ben taze kekik ve biraz da patates cipsi kullanıyorum. Tabağın etrafındaki balzamik de eksik gibi gözüken tuz etkisini veriyor.
Ne dersiniz, sizce de çok basit ve bir o kadar da lezzetli durmuyor mu?
- Arda Türkmen (Leblon)