04 Şubat 2013

"Balkabağına resmen aşığım"

YAZI: CLAUDİA RODİTİ

Herkese merhaba! Şubat ayı boyunca Vogue Gurme'de sizlerle olacağım. Yani yediğim, ictiğim, tattığım, gördüğüm ve beğendiğim ne kadar lezzet varsa burada sizinle paylaşacağım. Tabii ki tariflerini de...

İşim gereği bütün günümü tatlı ve pastalar pişirerek geçirsem de, akşam eve döndüğümde kendi pişirdiğim yemeklerden oluşan güzel bir sofranın keyfi vazgeçilmez. Hatta tatlı lezzetler yaratırken her şey bir ''tartıya'' bağlı olduğu için, yemek pişirirkenki göz kararıyla el ayarı benim için büyük rahatlık.

Size soğuk kış ayları boyunca yapmaktan bıkmadığım bir tarif vermek istiyorum: Balkabağı çorbası
Ama öncelikle küçük bir not: Balkabağına resmen aşığım! Ekleyeceğiniz küçücük dokunuşlarla çok farklı lezzetler yaratabilirsiniz. Klasik kabak tatlısına alternatif olarak, şekerle haşladığınız kabak tatlısını püre haline getirdikten sonra, bardaklara doldurduğunuz pannacotta'ların veya muhallebilerin üzerine ekleyebilir, benim yaptığım gibi değişik şekillerde sunabilirsiniz.

Çorbanın tarifi:
1,5 kg vakumlu pakette balkabağı
1 paket krema (200 gr)
1/2 çay kaşığı tarçın
1/4 çay kaşığı zencefil
1/2 çay kaşığı toz şeker
1/2 bardak süt + dilediğiniz kadar tuz/biber

Balkabaklarını tencerede 1,5 bardak su ekleyip haşlayın. Kabaklar yumuşayınca el blender'ıyla püre haline getirin. Tarçın, zencefil, tuz ve şekeri ekleyin. Bir yandan çırpma teliyle karıstırdığınız püreye yavasça kremayı ekleyin. Sütü ekleyin.
*Kıvamını daha sulu seviyorsanız biraz daha süt veya ılık su ilave edebilirsiniz.
** Servis etmeden once kaselerin uzerinde incecik krema ve taze öğütülmüş karabiber gezdirin.

Afiyet olsun!

ETİKETLER: YEMEK , VOGUE GURME , CLAUDİA RODİTİ TALU , ÇORBA , BALKABAĞI , SICAK , TARİF , ŞEF