Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Parfümünüzü nerede saklıyorsunuz ya da hangi boy parfümleri tercih ediyorsunuz? Parfüm kullanırken sıklıkla düşülen 5 hatayı tespit ettik.
Fotoğraf: Jend Utzt
Makyaj masanızı süsleyen bir parfüm ya da vücudunuzu sarmaladığınız bir koku, güzellik alışkanlıklarınızın vazgeçilmezleri arasında olabilir. Ancak günlük parfüm rutininizde farkında olmadan bazı yanlışlar yapıyor olabilirsiniz. Parfüm kullanırken en sık yapılan 5 hatayı ve çözümlerini derledik.
Bileklerinizi boynunuza veya birbirine sürtmek parfümü daha kalıcı yapacak ya da daha kokunun cildinize daha iyi harmanlanmasını sağlayacak gibi gelse de ünlü burun Francis Kurkdjian'a göre bu oldukça yanlış. Sürtme eylemi parfümün yapısını bozabileceğinden asıl kokunun değişmesine ve kokunun tazeliğinin azalmasına sebep oluyor. Bu yğzden sadece parfümü sıkın ve kokunun cildinize oturmasını bekleyin.
Makyaj masanızın üstünde parfümleriniz çok güzel görünebilir ya da banyoda bir bakım rafına sahip olabilirsiniz. Ancak güneş ışınlarına direkt maruz kalan ya da çok nemli bir ortamda duran parfümlerin yapısı hızlıca bozulmaya ve kokuları değişmeye oldukça meyillidir. Bu yüzden parfümleri mümkünse kutularında ya da direkt ışık almayan ve serin, oda ıscaklığında bir ortamda saklamaya dikkat edin.
Parfümleri büyük şişelerde almak her ne kadar daha avantajlı olsa da bu durumun dezavantajları mevcut. Kullandıkça boşalan şişede biriken oksijen parfümünüzün formülünü bozmaya yeter de artar bile. Aynı anda birkaç parfüm birden kullanıyorsanız ya da tek bir şişeyi bitirmeniz uzun zaman alıyorsa kokularınızı ufak ambalajlardan seçerek bu problemin önüne geçin.
Öncelikle parfümün kuru ciltte daha az kalıcı olduğunu belirtelim. Cildinizi nemlendirmeye özen gösterirken bir de kokuyu tüm vucudunuza uygulamaya gerek yok. Parfümünüzü kıyafetlerle örtmeyin, bilekler ve boyun gibi açıkta kalan nabız noktalarınıza parfümü sıkın. Ancak burada dikkat etmeniz gereken küçük bir nokta var: Eğer sıcak bir iklimdeyseniz cildinizin yüksek ısısı parfümün esansını bozabileceğinden parfümü saçlarınıza, bir fulara veya scrunchienize sürebilirsiniz.
Yüzde yüz doğal parfüm tamlaması kulağa ne kadar hoş gelse de aslında bu çok da pratik değil. Misk gibi kendiliğinden aroma yayan doğal yapıtaşları olsa da frezya, leylak gibi bazı popüler parfüm özlerinin aroması doğal yollarla elde edilemeyip ancak sentetik moleküller yoluyla açığa çıkarılabiliyor. Doğal parfümlerin koku seçenekleri limitli olduğundan her türlü sağlık testinden geçmiş zengin bir parfüm yelpazesine kendinizi kapatmayın.