Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Reiki nedir ve ilkeleri nelerdir detayları için Vogue'u ziyaret edin. Holistik bir şifa yöntemi olan reiki nasıl yapılır, faydaları nelerdir inceleyin!
Reiki, fiziksel, duygusal ve ruhsal dengeyi sağlamak için kullanılan holistik bir şifa yöntemi. Derin bir enerji bilgisi ve deneyim gerektiriyor. Adı “evrensel yaşam enerjisi” anlamına geliyor. Kökeni iki Japonca kelimeye dayanıyor: “Rei” (evrensel, her yerde var olan) ve “Ki” (yaşam enerjisi). Bu enerji, doğada ve tüm canlılarda var olan, ruhsal, duygusal, zihinsel ve fiziksel dengemizi sağladığına inanılan bir güç olarak kabul ediliyor. Reiki, bu enerjinin aktarımıyla yapılan bir şifa yöntemi ve insanın doğal iyileşme süreçlerini desteklemek amacıyla kullanılıyor. Reiki seansları hem bedensel hem de zihinsel rahatlama sağlıyor ve kişinin doğal iyileşme süreçlerini destekliyor.
Reiki, duygusal veya fiziksel iyileşmeyi teşvik etmek için avuçlarını ve ellerini kullanarak size eğitimli bir uygulayıcı tarafından gerçekleştiriliyor. Tıbbi veya sağlıkla ilgili herhangi bir durumu tedavi etmez veya iyileştirmez. Acıyı ve kaygıyı azaltabilir ve ruhsal bağlantı ve refah duygusunu destekleyebilir; ancak bunu destekleyecek yüksek kalitede bir araştırma bulunmadığı ifade edilir. Bu nedenle Reiki’yi tek başına bir tedavi olarak sunan veya bu konuda iddialarda bulunan herkese karşı dikkatli olun.
Reiki, evrensel bir yaşam gücünün tüm canlı organizmaları desteklediği ve iyileşme sürecinin bir parçası olarak insanlarda enerjik ve ruhsal bir boyutun var olduğu varsayımıyla çalışır. Reiki’nin arkasındaki teori, bu enerjileri dengeleyerek vücudun doğal iyileşme yeteneğinin uyarıldığıdır.
Reiki uygulayıcıları, enerjiyi elleri aracılığıyla alıcıya yönlendirirler. Reiki’nin temel prensibi, evrensel yaşam enerjisinin bir kişi ya da varlığa, ellerin belirli noktalara yerleştirilmesiyle aktarılabileceği inancıdır.
Reiki uygulaması, genellikle rahat ve sessiz bir ortamda yapılır. Uygulayıcı, Reiki’ye başlamadan önce kendi enerjisini dengelemek için meditasyon yapabilir. Alıcı, genellikle giysileriyle bir masada uzanır. Rahat bir pozisyonda olması, enerji akışını kolaylaştırır. Alıcı, gözlerini kapatıp rahatlayabilir ve nefesini yavaşça düzenleyerek zihinsel ve fiziksel olarak gevşemeye çalışır.
Reiki uygulayıcısı, ellerini alıcının çakra adı verilen enerji merkezlerine yerleştirir. Bu noktalar, Reiki’nin başlıca el pozisyonları baş, omuzlar, göğüs, mide, kollar, bacaklar ve ayaklar üzerinde odaklanır. Uygulayıcı, ellerini vücuda doğrudan dokunmadan da vücut üzerinde tutabilir. Reiki enerjisinin temas gerektirmediği düşünülmektedir; dolayısıyla, ellerin vücuda yakın olması yeterlidir.
Uygulayıcı, Reiki enerjisini evrenden alarak alıcıya aktarır. Alıcı, bu enerjiyi bedeninde bir sıcaklık, karıncalanma ya da rahatlama hissi olarak algılayabilir. Reiki’nin amacı, bedendeki enerji blokajlarını çözmek, enerji dengesizliklerini düzeltmek ve kişinin ruhsal, duygusal ve fiziksel sağlığını iyileştirmektir. Bu süreç, bireyin kendi içsel enerji dengelerini bulmasını teşvik eder ve kişinin stres seviyesini düşürerek rahatlamasını sağlar. Seans genellikle 30 dakika ile 1 saat arasında sürer.
Reiki, kişinin zihinsel ve fiziksel gerginliğini azaltarak daha derin bir rahatlama sağlar. Kişi, seans sonrası genellikle daha sakin ve huzurlu hisseder. Bedende tıkanmış ya da dengesiz olan enerji akışını düzenlemeye yardımcı olur. Kişinin bedensel şifa süreçlerini hızlandırarak iyileşmeye katkıda bulunur. Duygusal dengesizlikleri giderir ve kişinin ruh halini dengeler. Depresyon, kaygı ve öfke gibi olumsuz duyguların azalmasına yardımcı olabilir.