Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Vücudumuza sayısız fayda sağlayan avokadonun sağlığımız üzerindeki etkilerini inceliyoruz.
Bilindiği üzere dünya çapında hemen hemen her kahvaltı menüsünde kızarmış ekmeğin üzerine konulan ezilmiş avokado yer alıyor. Ancak beslenme uzmanı ve yazar Dagmar von Cramm'ın açıklamasına göre bu sadece sosyal medya paylaşımlarımızda güzel görünen bir akım olmakla kalmıyor aynı zamanda sağlık açısından da birçok fayda da sağlıyor.
Cramm, avokadoların doymuş yağ veya tuz içermeyen doyurucu yemekler hazırlamanın iyi bir yolu olduğunu açıklıyor. Yumurtanızın yanında peynir, sucuk ve pastırma yerine sağlıklı bir porsiyon avokado lezzetli bir alternatif sağlayabilir. “Doymuş yağları ve tuzu azaltmanıza yardımcı olması için peynir ve işlenmiş et gibi yiyecekleri değiştirebilirsiniz” diyor. “Muhtemelen kızarmış ekmek üzerinde avokadonun bu kadar popüler bir yemek haline gelmesinin nedeni de bu. Çiğ tükettiğinizde folat gibi vitaminleri koruyor.”
Avokadonun ayrıca kan şekeri seviyenizi sabit tutmanıza, kolesterol ve trigliserit (bir tür yağ) seviyelerinin düşük kalmasına yardımcı olduğu söyleniyor.
Sürdürülebilirlik açısından avokado tüketimine dikkat etmek iyi bir şey ama von Cramm'a göre avokadolar beslenmenizin düzenli bir parçası olmalı. Bu sebepten her gün bir avokadonun yarısını ya da tamamını tüketmek yeterli olacaktır. Bitki bazlı diyetleri takip edenler için besinsel faydalarına dikkat çekerek, "Bu özellikle veganlar için çok faydalıdır" diye ekliyor.
Avokadonuzu mükemmel olgunluğa ulaştırmak için onu doğru şekilde saklamanız önemlidir. Muz veya elma gibi diğer meyveler, diğer yiyecekleri daha çabuk olgunlaştırdıkları için daima ayrı olarak saklanmalıdır. "Avokadoları serin ve karanlık bir yerde saklamayı deneyin ve dışı yumuşadığında hemen tüketmek için doğru zaman olduğunu anlayabilirsiniz."