Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
İyi yaşam yolculuğunda en sağlam adımlarımızı oluşturuyor çünkü mutfağınız değişirse, kilonuz, sağlığınız hatta hayatınız değişebiliyor.
‘Sağlık mutfakta başlar’ cümlesini sıkça duyduğunuzu biliyorum. Evet mutfaktaki sağlıklı seçimlerimiz, iyi yaşam yolculuğunda en sağlam adımlarımızı oluşturuyor çünkü mutfağınız değişirse, kilonuz, sağlığınız hatta hayatınız değişebiliyor.
Peki mutfakta neleri değiştirmeliyim dediğinizi duyar gibiyim, işte sizin için hazırladığım 10 basit öneri;
Fotoğraf: Eric Boman, Vogue, April 2015
Dolabınızdan eklenmiş yağ, şeker içeren besinleri çıkarın ve taze, sebze meyveler ile doldurun. Tüketmekten kaçındığınız besinleri evinize almayın. Bir alışveriş listesi yapın ve neye ihtiyacınız varsa marketten onları alın, böylece hem daha kontrollü olursunuz hem de israftan kaçınabilirsiniz.
Izgaranızı sadece et, tavuk ve balık için değil, sebzeler için de kullanın (domates, biber, kabak, mantar, soğan ve diğer tüm sebzeler için deneyebilirsiniz. Sebze yemeği yaparken 1 kg sebzeye 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ koyun. Etli sebze yemeklerinde ise dışarıdan yağ ilavesi yapmanıza gerek yok, etin kendi yağı yeterli olacaktır.
Ev yapımı hurma şurubu tarifi için Dilara Koçak youtube kanalımı ziyaret edebilirsiniz.
Sosları ve çorbaları krema yerine sütle deneyebilirsiniz.
Ama eğer katı meyve veya sebze sıkacağı kullanıyorsanız da çıkan posayı keklerin içine koyarak lif alımınızı arttırabilirsiniz.
Tam tane tahılların içerdiği lif ve proteinler daha yüksektir. 3 yemek kaşığı bulgur 1 ince dilim ekmeğe eşittir.
Tarçın şeker ihtiyacını azaltır. Tatlılarınıza, meyvelerinizin, bitki çaylarına ve sütünüzün içine ekleyebilirsiniz.
Daha önce kullanmadığınız besinlere mutfağınızda yer açın ve denemeye başlayın. Örneğin; yulaf, chia tohumu, yumurta beyazı ve kuru meyvelerle kendi müslinizi hazırlayabilirsiniz. Fındık ceviz, badem veya keten tohumu da ekleyebilirsiniz.
Zeytinyağı, avokado, Hindistan cevizi yağı, keten tohumu gibi yağ kaynağı besinleri gün içinde dengeleyerek tüketebilirsiniz.