Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Sokak yemeği başkenti olarak tanınan Osaka, sokak yemeklerinden ünlü restoranlarına kadar zengin tadım seçkileri sunuyor.
Tatil sezonu yavaş yavaş başlıyorken alışılmışın dışında klişeden uzak bir rota arayışındaysanız Japonya’nın sokak yemeği başkenti olarak da bilinen Osaka değişik tatlar deneyimlemek isteyenler için ideal bir destinasyon sunuyor. Japonya’nın Kansai bölgesinde yer alan Osaka, Tokyo ve Yokohama’dan sonra en kalabalık üçüncü şehirdir ve “Milletin Mutfağı” gözüyle bakılan bir bölgedir. Gastronomi turizmi açısından öne çıkarken dünyanın en ünlü yemek şehirlerinden biri olan Osaka, zengin ve kültürel yemek seçkisiyle günümüzde gezginlerin dikkatini çekmeye devam ediyor. Hareketli sokak yemekleri pazarlarından lezzetli takoyaki’lere (ahtapot topları) ve ünlü okonomiyaki (kabarık pancake) restoranlarına kadar yağda kızartılmış lezzetler, udon erişteleri, taze deniz ürünleri, ve pirinç kaseleri gibi gurme tatlar deneyimleyebileceğiniz Osaka’da, yemek turları dahi düzenleniyor. Öte yandan yemek yemek yerel kültürün büyük bir parçasını kapsadığından bu alışkanlığın Japonlar arasında bir adı bulunuyor. “Osaka no kuidaore” yani “Borca düşene kadar Osaka’da yemek ye” anlamına geliyor. 2025’te dünya fuarı olarak da bilinen World Expo’ya ev sahipliği yapacak Osaka’da deneyimleyebileceğiniz yemek destinasyonlarına göz atın.
Kuromon Ichiba Market
Osaka’nın Mutfağı olarak da anılan Kuromon Ichiba pazarı, 1902 yılında bölgede yapılan balık ticaretiyle birlikte popülerlik kazanmış ve Japon mutfağının dönüm noktası olmaya devam ediyor. 150 tezgaha kadar ev sahipliği yapan pazar, taze deniz ürünlerinden yerel tatlara ve hazır yiyeceklere kadar alternatifler sunuyor.
Ashiharabashi Up Market
Osaka’da organik, yerel kaynaklı, ve zanaata saygı duruşunda bulunan ürünler bu pazarda yer alıyor. Sürdürülebilirlik ve etik tüketim konusunda yerel çiftçiler, zanaatkarlar ve şefler için bir buluşma noktası olan pazarda, taze meyve ve sebzeler yer alırken gurme ürünler ve el sanatları da bulunuyor.
Nipponbashi Street Market
Modern teknoloji mağazaları ve geleneksel yiyecek tezgahlarının karışımından oluşan bu pazar, özellikle Japon tatlılarından tuzlu atıştırmalıklara kadar uzanan çeşitli sokak yemekleri sunuyor. Ahtapot topları, yakisoba ve çok çeşitli sushi’ler sunan pazarın canlı atmosferine tanıklık edebilirsiniz. Pazarda ayrıca anime ürünleri satan mağazaların bulunması burayı kültür meraklıları için popüler bir destinasyon haline getiriyor.
Tenma Market
Tenma pazarı, turistler tarafından az bilinen bir yer olması ve yerel tatlara yer vermesiyle öne çıkıyor. Bilinen pazarlara kıyasla daha otantik ve daha az kalabalık oluşuyla keşfedilmeye değer bir deneyim sunuyor. Tenma, yakitori (ızgara tavuk), Japon barları ve yerel atıştırmalıklarıyla tanınıyor.
Sennichimae Doguyasuji Shotengai
Bu pazar Japon mutfağı için gerekli olan araç ve ekipmanlara odaklanarak Osaka gastronomi deneyimine farklı bir bakış açısı sunuyor. Japon mutfağını keşfetmek isteyen tutkunlara ve profesyonellere özel bıçaklardan, hassas seramiklere ve mutfak eşyalarına kadar çok yönlü seçkiler sunuyor. Özel pancake tavalarından bento kutularına kadar Osaka’nın meşhur yemeklerini evinizde yeniden yaratmak için Japon mutfağının perde arkasını keşfe çıkabilirsiniz.
Matsusakagyu Yakiniku M, Hozenji Yokocho
Bu restoran ülkenin üç ana wagyu sığır türünden biri olan matsusaka sığır eti konusunda uzmanlaşmış bir restorandır. Restoran, Yokocho, Osaka'daki Hozenji tapınağının yakınındaki konumuyla da tercih edilen bir yer oluyor. Otantik Japon barbekü deneyimi arayan gezginler için ideal bir alternatif oluyor.
Okonomiyaki Chitose
Japon pancake’i olarak da bilinen okonomiyaki konusunda uzmanlaşmış popüler bir restoran olan bu yer, çeşitli tatlarla ve seçeneklerle oluşturulan zengin pancake menüsüyle dikkat çekiyor.
Gyozaoh! Dotonbori Store
Japon mantısı olarak da bilinen gyozaoh konusunda uzmanlaşan bu restoran, tavada kızartılmış yiyecekleri, çorba seçkileri ve özel soslarıyla adından söz ettiriyor.
Hon Sekiguchi
130 yılı aşkın bir süredir Hon Sekiguchi, müşterilerine Kansai bölgesine ait lezzetli sukiyakive shabu (et ve sebzelerin suda kaynatılarak tüketildiği yemek türü) güveçleri servis ediyor. En kaliteli sığır etinden yapılan yemekler, tercihe göre mat zeminli alanlarda veya batı tarzı oturma düzenine sahip geleneksel Japon yemek salonlarında servis ediliyor.
Fujiya 1935
Avrupa ve Japon mutfağının eşsiz karışımıyla ünlü iki Michelin yıldızlı restoran, şef Tetsuyu Fujiwara’nın liderliğinde mevsimlik malzemelerle oluşturulan lezzetler sunuyor.