Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
1925 yılında Paris’te misafirlerine kapılarını açan Le Bristol Paris, yalnızca dekorasyonu, eşsiz odaları ve misafirperverliğiyle değil, Michelin yıldızlı restoranlarıyla da ilgi çekiyor.
Fransız zarafetinin ve yaşam sanatının simgesi olan Le Bristol Paris, şehrin en prestijli adresleri arasında bulunuyor. 1925 yılı nisan ayında açılan otelin kapılarından Christian Lacroix, Louboutin Konrad Adenauer, Kim Novak, Rita Hayworth ve Charlie Chaplin gibi birçok ünlü isim geçmiş. Otelin haute couture’a yakınlığı, moda fotoğrafçıları için de favori bir mekân olmasını sağlıyor.
Le Bristol Paris’ın oda ve suitleri zarafet ve samimiyetin uyumlu bir karışımını sunuyor. Her odanın dekoru farklı ve her detay özenle düşünülüp seçilmiş. Sıcak ve huzurlu bir atmosfer yaratmak için bir araya getirilmiş. Spa’sı ve havuzu da bulunan otel, Paris’in muhteşem manzarasına sahip.
Michelin Rehberi’ndeki Restoranları
5 yıldızlı Le Bristol Paris, Michelin Rehberi’nde toplam dört yıldıza sahip olmasıyla da öne çıkıyor. 1999 yılından bu yana otelin mutfak ekibinin başında bulunan şef Éric Frechon, Fransız gastronomisinin en saygın adreslerinden birini yaratmış. Le Bristol Paris, otelde oda rezervasyonu gerekmeden herkesi misafir ediyor. Günün her saati veya isteğiniz ne olursa olsun, Le Bristol Paris masalarını açık tutuyor. Le Bristol Paris’in şık bir köşesinde yer alan, 2013 yılında dünyanın en iyi barı seçilen Le Bar du Bristol ise Paris geceleri için ideal.
Le Jardin Français
Otelin bahçesine açılan kapı Le Jardin Français. Paris'in kalbinde, konukların taze yeşillikler ve mis kokulu güller arasında içki içip yemek yiyebileceği bir nokta. Her ağaç ve çiçeğin özenle seçildiği bahçede, Şef Éric Frechon’un 3 Michelin yıldızlı mutfağından ilham veren lezzetler servis ediliyor. Greyfurtlu kral yengeç ve Jungle Speed kokteyli, eşsiz manzarayla birlikte sunuluyor.
Epicure
Şef Éric Frechon 20 yılı aşkın süredir Le Bristol’u evi olarak görüyor: Çağdaş ve benzersiz yemek dünyasının en prestijli imzalarından birini doğuran verimli 20 yıllık işbirliği. Epicure, 2009 yılında 3 Michelin yıldızını almış. Frechon, lezzetlerdeki ince uyumu ve sosların kullanımındaki ustalığıyla hayranlık uyandırıyor. “Mutfakta kendimi ifade etmek için tam özgürlük verilmesi nadirdir ve ben her zaman Le Bristol’de bu özgürlüğü yaşadım. Burada, kendi hissettiğim şekilde yemek yapabiliyorum. Her gün, hayal gücüme izin veriyor ve misafirlerimizi memnun etmek için elimden gelenin en iyisini yapıyorum.” Pastane Şefi Pascal Hainigue ise 2021 yılında Éric Frechon’a katılıyor. Hainigue’nin hayal gücünü mevsimlik ürünler yönlendiriyor.
Epicure’deki zarif masa düzenlemeleri, yemek deneyiminin önemli bir parçası. Kristal avizeler, özel tasarım sofra takımları ve Fransız bahçesine bakan manzara eşliğinde özenle hazırlanmış lezzetler tadılabiliyor. Restorana özel tasarlanan kesme kristal bardaklar, ışığın altında narin bir yıldız etkisi yaratıyor.
Brasserie 114 Faubourg
Le Bristol Paris, 2009 yılında çatısı altında bir restoran daha açmış: Brasserie 114 Faubourg. Tek Michelin yıldızlı restoran sıcak ve canlı dekora sahip. Eğlenceli atmosferi, şef Éric Frechon’un sunduğu Paris esintili yemeklerle mükemmel bir uyum içinde. Geleneksel yemeklerden oluşan 114 Faubourg’un menüsü, konuklara Michelin yıldızlı olan tatları keşfetme şansı sunuyor. Yemek pişirme sürecinde hem basit hem de yaratıcı olan şef, yerel malzemeleri tercih ediyor. Aynı zamanda Brasserie 114 Faubourg her ayın ilk pazartesi günü şarap etkinliği de düzenliyor.
The Chocolate Factory
Le Bristol’un çikolata hikayesinde hem Éric Frechon hem de Johan Giacchetti yer alıyor. Johan Giacchetti henüz 21 yaşındayken Fransa Çikolata Şampiyonu ödülüne layık görülüyor ve 2014 yılında Dünya Çikolata Ustaları’na katılıyor. Ev yapımı, yüzde 100 zanaatkarlık Le Bristol Paris’in DNA’sında var. İncelikle şekillendirilmiş çikolatalar, baharat, ağaç kavunu ve kavrulmuş vanilya ile tatlandırılmış tezgahların üzerinden akıyor. Raflar her saat başı binlerce çikolatalı lezzetle dolduruluyor. Hazırlanan şekerlemeler, 3 Michelin yıldızlı Epicure masalarından başlayarak Café Antonia, Brasserie 114 Faubourg, Le Bar du Bristol ve odalar ile süitelere kadar uzanan bir yolculuğa çıkıyor. 3 bin adet çikolata şekerlemesi ve 60 kilograma kadar ganaj, gösterişli görünümüyle geçit törenine katılıyor.
Café Antonia
Le Bristol Paris’in kalbinde yer alan rahat ve keyifli Café Antonia, son derece zarif bir buluşma mekanı. Éric Frechon’un modern menüsü, günün her anına özel hazırlanmış hafif ve yaratıcı yemekler sunuluyor. Sağlıklı kahvaltı, leziz tatları sağlıklı beslenmeyle birleştiriyor ve Japon Kahvaltısı enerji artışını lezzetle dengeliyor. Ve bir kez daha Pascal Hainigue’nin lezzetleri, menüde tatlı ve narin bir kale oluşturuyor.
Café Antonia, aynı zamanda zarif dekorasyonu, görselliği ve lezzetini benzersiz bir zarafetle harmanlıyor. Güneşli günlerde Café Antonia, avlu bahçesine açılıyor. Mayıs ayından eylül ayına kadar Le Jardin Français’in terasında Eric Frechon imzalı yenilenmiş bir menü servis ediliyor.