Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Arnavutköy’de ilk şubesini açmasıyla dondurmaseverleri kendine bağlayan Girandola, İstanbul’da İtalyan dondurmasını ayağınıza getiren bir adres. Caddebostan’da açtıkları şubeyle Anadolu yakasını da bu lezzetle buluşturan Girandola’da denenmesi gereken tatlar arasında mojitolu, elmalı-tarçınlı ve portakal-kaymaklı dondurmalar ilk sıralarda.
Şehrin en meşhur dondurmacılarından Yaşar Usta, 1962’den beri İstanbulluları en güzel lezzetlerle buluşturuyor. Anadolu yakasında 5, Avrupa yakasında 3 şubesi bulunan Yaşar Usta hem dondurmaları hem de sorbeleriyle ünlü. Cicibebe’li ve incirli dondurmaları ise denemeye değer değişik tatlar arasında.
Cremeria Milano, Kuzey İtalya’nın sütlü lezzeti Gelato ve Güney İtalya’nın serinleten tatlısı Sobetto’nun buluştuğu durak. Klasik İtalyan dondurmasını Türk damak tadıyla birleştiren Cremeria Milano’nun menüsünde Türkiye’ye özel balkabaklı, sakızlı, incirli ve hurmalı dondurmaları bulunuyor. Denemek isteyenler Nişantaşı, Beyoğlu, Caddebostan, Şaşkınbakkal ve Bebek’teki şubelerinde küçük bir mola verebilir.
İstanbul’un klasiklerinden biri: Moda Ali Usta Dondurmacısı. Akşam saatlerinde önünde uzun kuyruklar bekleyebileceğiniz Ali Usta’nın hem taze meyveli hem de sütlü dondurmaları nefis bir tatlı için doğru seçim. Tek şubesi Moda’da olan Ali Usta’ya yolu düşenlerin kestaneli ve bademliyi denemesi öneriyoruz.
Alaçatı’nın en popüler dondurmacısı Dondurmino, İstanbul’daki ilk şubesini son dönemlerin gözde semti Karaköy’de açtı. Şirin konsepti ve klasik dondurmalarının yanı sıra, alışılmamış lezzetler de sunuyor Dondurmino. Biberiye ve lavanta yeni tatlar İstanbul’da Ege esintilerini hissetmek için birebir.
Amerika’nın uğrak durağı Cold Stone alışılmışın dışına çıkan bir dondurmacı. Önce dondurmanızı, ardından da oreo, jelibon, fındık, brownie gibi malzemelerinizi seçip, gerisini dondurmacıya bırakıyorsunuz. Soğuk mermer üzerinde seçtiğiniz malzemelerle dövülen dondurma birkaç dakika sonra elinizde oluyor. Yenilik peşinde olanların kaçırmak istemeyeceği bir deneyim. Ortaköy, Levent, Acıbadem, Kadıköy gibi merkezi yerlerde şubelerini bulmak mümkün.
Adından da anlaşılacağı üzere taze süt ve mevsim meyveleriyle hazırladıkları dondurmalarıyla İtalyan ‘gelotu’sunun en iyi adreslerinden biri. Hem gelato hem sorbe sevenler için birçok lezzet sunan L’era Fresca’nın İstanbul’da Caddebostan, Bebek, Şişhane gibi 9 merkezi yerde şubesi var. Klasik İtalyan tatlarıyla serinlemek isteyenlerin uğraması gereken bir durak.
İstanbul Caddebostan’da yer alan Dondurmacci, İstanbul’un en iyisi olmaya aday. Her geçen gün menüsüne bir yenisini eklediği tatlarıyla yaz aylarının en uğrak mekanlarından. Çikolata-acı biber-tarçın, tuzlu karamel ve menengeçli dondurmaları biraz göz korkutsa da yeni tatlar arayanların uğraması gereken bir adres.
Yıllardır severek yediğimiz Magnum, artık sevenlerine bir ayrıcalık sunuyor, ve kendi dondurmalarını tasarlatıyor. Bağdat Caddesi’ne açılmasıyla İstanbullu dondurma-severlerin kapısında beklediği Magnum Store’da önce dondurmanızın çikolatasını, daha sonra da üstüne eklemek istediğiniz malzemeleri seçiyor, ve buz gibi dondurmanızın tadını çıkarıyorsunuz.
1921’den beri dünyanın en sevilen tatlarından biri olan Häagen-Dazs, İstanbul şubesini Levent, Kanyon’da açtı. Naneli ve çikolatalı dondurmasıyla hafif ve serinletici bir lezzet denemek istiyorsanız, Haagen Dazs sizin için mükemmel bir adres.