Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Hindistan cevizi yağının faydalarını ve bu yağı saç bakım ritüelinize nasıl dahil edebileceğinizi araştırdık.
Bazen, en etkileyici güzellik çözümleri aynı zamanda en basit olanlardır. Saçınızı nemli, parlak ve kepekten arınmış hale getirmek için hindistan cevizi yağı kullanmak, birçok kişi için, doğal olarak bulunan bu yağın, en popüler ürünlerle bile rekabet edebilecek bir etkiye sahip olması ile, kolay bir çözüm gibi gelebilir. Ünlü saç uzatma uzmanı Priscilla Valles, "COVID döneminde doğal ürünleri denemeye başladım ve haftada bir kez saçıma Hindistan cevizi yağı uyguluyordum." diyor. "Saçıma sağladığı nem ve parlaklık inanılmazın ötesinde."
Yorgun saç tellerine Hindistan cevizi yağı uygulamak oldukça mantıklı. Yağ, ham ve olgun Hindistan cevizinden elde ediliyor ve yüzde 100 oranında, çoğunlukla doymamış yağ içeriyor. Hindistan cevizi yağının içindeki yağ asitleri (özellikle laurik asit), doğru kullanıldığında saç sağlığına katkıda bulunabilir. Elbette Hindistan cevizi yağının faydalarının da bir limiti var. Ancak doğal olması ve uygun fiyatlı olması, bu tedaviyi denemenizi haklı kılıyor - özellikle de solgun saçlara sahip olanlar için. Ünlü kuaför Andrew Fitzsimons, "Hindistan cevizi yağı, tüm saç tipleri için faydalıdır, ancak nemi artırmak ve kırılmayı önlemek için kuru, hasarlı veya renkli saçlarda en iyi şekilde işe yarar." diyor.
Kullanmaya çoktan başladınız mı yoksa ilgi duyanlardan mısınız? Saç sağlığı için Hindistan cevizi yağı hakkında bilmeniz gerekenleri ve nasıl saç bakım rutininize dahil edeceğinizi araştırdık.
Hindistan cevizi Yağının Saça Faydaları Neler?
Doğal ürün ve içeriklerin hayranları için Hindistan cevizi yağı adeta sihirli bir şey. Genellikle cilde nem kazandırmak ve dermatiti yatıştırmak için topikal olarak kullanılan bu etkili yağın saça avantajları da oldukça çeşitli. Fitzsimons "Hindistan cevizi yağı, saçı nemlendiren, kırılmayı önleyen ve saçı güçlendiren besleyici yağ asitlerine sahiptir." diye anlatıyor. Araştırmalara göre, Hindistan cevizi yağı aslında hasar görmüş ve hasar görmemiş saçlardaki protein kaybını azaltıyor. Yağın yapısı, saç teline nüfuz etmesine olanak tanıyor, böylece daha yumuşak ve parlak bir sonuç elde ediliyor.
Saç yoğunluğunu artırmakla kalmayan Hindistan cevizi yağının nemlendirici, antifungal ve anti-enflamatuar özellikleri, aynı zamanda saç derisi sağlığının da kahramanlarından. Yağ, kısa vadeli olarak mantar tedavisine ve pul pul dökülmeye yardımcı olurken bazı araştırmalar, zamanla saç derisinin nem bariyerini onarmaya yardımcı olabileceğini de söylüyor.
Son olarak Fitzsimons, "Hindistan cevizi yağını doğal bir ısı koruyucu olarak styling rutininizde kullanabilirsiniz, böylece ısı hasarını azaltabilir," diyor. Haklı: Hindistan cevizi yağının nüfuz edici özellikleri, saçı besler, kutikülü mühürler ve nemi kilitleyerek saçınızı favori kurutucularınızdan ve düzleştiricilerden gelebilecek potansiyel hasardan korur. Yağ aynı zamanda saçları yatıştırmaya yardımcı olur, daha pürüzsüz ve yumuşak stiller elde edilmesini sağlar.
Fotoğraf: Getty Images
Hindistan cevizi Yağı Saça Zarar Verebilir mi?
Hindistan cevizi yağı birçok kişinin saç sorunları için bir panzehir olsa da, evrensel olmayabilir ve yağ saçlara sürülmeden önce belirli uygulama faktörleri göz önüne alınmalıdır. New York’ta The Way salonunun sahibi ve kuaförü Illeisha Lussiano, "İnce telli saç dokusu olan biri olarak, Hindistan cevizi yağı aslında benim baş düşmanım." diyor. "Yağlar genellikle ince telli saçların kırılganlaşmasına ve kırılmasına neden olur." Bu istenmeyen sonuçlar, genellikle Hindistan cevizi yağının saça nüfuz edememesinden dolayı meydana gelir. Fitzsimons uyarıyor ve "Fazla miktarda kullanmamaya dikkat edin." diye ekliyor. "Hindistan cevizi yağı saç tellerinizin üzerinde kalır ve temel besin maddelerinin saç boylarına nüfuz etmesine izin vermezse, saçınızın kuru ve kırılgan hissetmesine neden olacaktır – yani aradığınız etkinin tam tersi."
Kırılma olmasa bile, Hindistan cevizi yağı çok cömert bir şekilde uygulandığında saçın bakımlı görünmesi yerine yağlı ve pis görünmesine de neden olabilir.
Rafine Edilmemiş Hindistan cevizi Yağı mı, Rafine Edilmiş Hindistan cevizi Yağı mı?
Güzellik için hazır bir Hindistan cevizi yağı seçerken, rafine edilmemiş (veya virgin) bir seçeneği tercih etmek en iyisi. Rafine edilmiş Hindistan cevizi yağı, Hindistan cevizinin kuru çekirdeklerinden elde edilen işlenmiş bir versiyon. Oysa rafine edilmemiş, saf Hindistan cevizi yağı meyvenin taze olduğu sırada üretilir ve büyük ölçüde kimyasal içermez.
Hindistan cevizi yağını, yeşil içeceğinizi düşündüğünüz gibi düşünün: Soğuk preslenmiş bir seçenek, kurutulmuş ve işlenmiş içeriklerden yapılmış olandan çok daha faydalı.
Fotoğraf: @amandadjerf
Hindistan cevizi Yağını Saça Nasıl Uygularsınız?
Hindistan cevizi yağını saça uygularken sizin için en işe yarayacak yöntemi bulmak biraz deneme-yanılma süreci. Bir kişinin yüksek parlaklık için uyguladığı yöntem, bir başkası için aşırı yağlı bir saç görünümü anlamına gelebilir. Bu nedenle küçük miktarlarla başlamak ve saçınızı yeniden yapmanız gerekmesi riskine karşı ekstra zaman ayırmak önemli.
Çoğu tedavi için uzmanlar, Hindistan cevizi yağını kullandıktan sonra saçları durulamayı öneriyor. Ancak yağı bir şekillendirici olarak kullanıyorsanız bu bir istisna. Saçınızın nasıl tepki verdiğini görmek için gece maskesi veya saç derisi tedavisi olarak başlamanız da öneriliyor. Peki Hindistan cevizi yağını saç rutininize nasıl daha kolay dahil edebilirsiniz?
Hindistan cevizi Yağı Saç Maskesi
Fitzsimons, Hindistan cevizi yağını bir maske olarak kullanmayı tercih ettiğini ve bu içeriğin saçınızda çalışan bir DIY maskesi olarak kullanılmasının uygun olduğunu söylüyor. "Hindistan cevizi yağını kullanmanın favori yollarından biri, dehidrate olmuş saçları beslemek için gece boyunca bırakılan bir maske olarak uygulamak." diyor Fitzsimons. "Bir Hindistan cevizi yağı maskesi alın ve saç ve saç derisine küçük, eşit miktarda dağıtın. Gece boyunca bırakın, sabah durulayın." Fitzsimons, güçlü ve nemli saçlar için uygulamayı haftada bir kez tekrar etmeyi öneriyor. Ufak bir ipucu: Hindistan cevizi yağı leke bırakabilir, bu nedenle gece maskesini yaparken bir duş bonesi kullanabilirsiniz.
Yıkama Öncesi Koruma
Hindistan cevizi yağı, yıkama öncesi saç tedavisi için de etkili. "Sert su ve saç yıkama, saçı doğal yağlarından arındırabilir, kuruluk ve kırılma nedeni olabilir." diyor Fitzsimons. "Bunu önlemek için duş öncesi saçınıza küçük bir miktar Hindistan cevizi yağı sürebilirsiniz." Yağ, telleri beslemek ve emilimi engellemek için saçları kaplar.
Hindistan cevizi Saç Kremi
Hindistan cevizi yağı, durulanmayan saç kremi yerine geçebilir ve etkili bir açıcı olarak çalışır. Ancak yağlılık ve birikmeyi önlemek için eninde sonunda durulanması gerekmekte. Sıcak (yani sıvılaşmış) yağı şampuandan sonra saç uçlarına uygulayın, iki saat bekletin ve tekrar yıkayın. Bu işlem, kalın ve güçlü saç tellerine sahip olanlar için uygun.
Saç Derisi Tedavisi
Saç derisine Hindistan cevizi yağı masajı, dolaşımı artırır, mantarları ve iltihaplanmayı önler, nem bariyerinizi güçlendirir. Maske veya saç kremi uygularken, Hindistan cevizi yağını parmaklarınız veya saç derisi masaj aleti ile saç köklerine doğru masaj yaparak saç derisi ve saç tedavisi sağlamak için kullanabilirsiniz.
Şekillendirme
Yukarıda belirttiğimiz gibi Hindistan cevizi yağı, doğal bir ısı koruyucu olarak iyi çalışır. Ayrıca, saçı yatıştırmak, kabarıklığı azaltmak, parlaklığı artırmak ve kırık uçları gizlemek için idealdir. Islak saça veya kuru saç boylarına bitiş olarak bezelye büyüklüğünde bir miktar uygulayın (veya her ikisine de!). Saçınız izin verdiği ölçüde daha fazlasını ekleyin.