Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Wintour, Paramount Pictures Stüdyo Alanı'nda gerçekleştirilecek olan etkinliği “moda ve sinema arasındaki aşk ilişkisine inanılmaz bir övgü” olarak tanımlıyor.
Vogue World, yakın plan için hazır.
Dün Vogue Global Yayın Yönetmeni ve Condé Nast İçerik Sorumlusu Anna Wintour, Chateau Marmont’un avlusunda yaptığı açıklamada, küresel etkinliğin 26 Ekim 2025 tarihinde Hollywood’daki Paramount Pictures Lot’unda, yani Los Angeles’taki en eski film stüdyosunda gerçekleştirileceğini duyurdu. Burada, Sunset Boulevard ve Breakfast at Tiffany’s gibi başyapıtlar çekilmişti.
Vogue World’un New York versiyonu, pandemi sebebiyle karantinadan çıkan bir şehri kutlarken Paris’teki etkinlik, 500’den fazla model, atlet ve performans sanatçısıyla spor ve modanın açılış seremonisini yapmıştı. Vogue World: Hollywood, film ve modanın şık uyumunu keşfedecek. Bilet gelirlerinin yüzde 100’ü, Los Angeles’taki orman yangınlarından etkilenen kostüm tasarımı topluluğundaki profesyonellere destek olmak amacıyla Entertainment Community Fund’a (E.C.F) gidecek. Vogue, en fazla etkilenen kişileri belirlemek için Costume Designers Guild ve E.C.F. ile işbirliği yapacak.
Wintour, “Etkinliği, kostüm tasarımcıları ve bu kış gerçekleşen yangınlarda evlerini kaybeden film endüstrisi profesyonelleri için bağış toplamak amacıyla kullanacağız. Bu, aynı zamanda modanın ve sinemanın yakın ilişkisini kutlamak için bize bir fırsat sunuyor. Bu, çok büyük bir model, oyuncu, dansçı, müzisyen kadrosuyla ve sürprizlerle tek gecelik bir gösteri olacak” dedi. “Büyük film kostümleriyle harika moda koleksiyonlarını yan yana getirecek ve biraz da olsa bir film stüdyosunda tamamen işleyen bir gün gibi olacak ama aynı zamanda moda ile sinema arasındaki aşk ilişkisine inanılmaz bir övgü olacak.”
Ayrıca Vogue World: Hollywood, uzun süredir hayalperestlerin şehri olan Los Angeles’a bir aşk mektubu niteliğinde. 1920’lerde, o dönemde gelişmekte olan eğlence endüstrisi, iyi hava ve bol arazi nedeniyle New York’tan Kaliforniya’ya taşındı. Sessiz filmler “diyaloglu filmler” haline geldiğinde, şehrin yaratıcılarının (şimdi “Hollywood” olarak biliniyor) hırslı yaratıcılığı, kültürü sonsuza kadar değiştiren yeni bir duygusal anlatıma dönüştü. Louis Vuitton kadın koleksiyonlarının sanatsal direktörü Nicolas Ghesquière, “Çocukken saatlerce film izlerdim. Doğal olarak, bunu işimde de görüyorum. Yaptığım referanslarda, anlattığım hikayede ve tanımladığım kadında bunu görüyorum,” dedi. “Los Angeles, büyük bir kültürel zenginlik şehri. Burada daha fazla zaman geçirdikçe daha fazla ilham alıyorum.” Ayrıca, 1998’de Ghesquière’in ilk koleksiyonundaki bir tasarımı Madonna’nın üzerindeki kıyafette kullanan kostüm tasarımcısı Arianne Phillips’e özel bir selam gönderdi. “Hiçbir zaman varlığından haberdar olmadığım bir dünyanın kapılarını açtı” dedi. Bu açıklama, büyük alkış aldı. Zaten Los Angeles merkezli birçok tasarımcı, Aurora James, Jonathan Simkhai, Eli Russell Linnetz, Jennifer Meyer, Shirley Kurata ve Jacqueline West de oradaydı.
2025’e hızlıca ilerleyelim. Vogue World, sinema büyüsünü yaratmak için birkaç ünlü kostüm tasarımcısının yardımını alacak. Bunlar arasında Phillips (Once Upon a Time in Hollywood), Colleen Atwood (Edward Scissorhands), Catherine Martin (Moulin Rouge) ve Ruth E. Carter (Black Panther) yer alıyor. Atwood’un katılımı özellikle anlamlı: Akademi Ödüllü tasarımcı, bu yılın Ocak ayında Palisades yangınında evini kaybetti.
Yanlarına birkaç şık arkadaş da katılacak. Dame Pat McGrath makyajdan sorumlu olacak; Juan Costa Paz yaratıcı direktörlük yapacak, stilist Alex Harrington ise modayı yönetecek. Ayrıca, UCLA Tiyatro, Film ve Televizyon Okulu’nun Kostüm Tasarımı programından öğrenciler prodüksiyona yardımcı olacak. Los Angeles merkezli turizm kurulu Visit West Hollywood, konaklama ve ağırlama konusunda yardımcı olacak. Ve tabii ki, Kaliforniya eyaleti de devreye girecek. Basın toplantısı, Vali Gavin Newsom’un açıklamalarıyla son buldu: “Burada, Los Angeles’tayız. En çeşitli şehirde, en çeşitli bölgede, en çeşitli eyalette, Amerika Birleşik Devletleri’nin en çeşitli demokrasisinde. Bunu söylemem gerekiyor çünkü söylenmesi gerek, bu bir gurur meselesi” dedi. “Bu, film endüstrisinin bu büyük eyalette doğduğunu pekiştiren bir temel nokta.” Ardından vali, Kaliforniya’daki Film ve Televizyon Vergi Kredisi Programı’nı artırma sözü vererek daha fazla prodüksiyonun Altın Eyalet’te çekilebilmesini sağlamayı taahhüt etti.
Los Angeles’ta olan şeyler sadece sinemadan ibaret değil: L.A. Olimpiyat Komitesi Başkanı Casey Wasserman, Super Bowl, Dünya Kupası ve Olimpiyatlar’ın önümüzdeki birkaç yıl içinde şehirde yapılacağını hatırlatarak, “Birçok yönden bu yolculuk, Vogue World: Hollywood’un bu Ekim ayında Los Angeles’a gelmesiyle başlıyor,” dedi.
Aşağıda heyecanlı açılış duyurusundan fotoğraflara göz atabilirsiniz. Ve -meşhur bir film repliğine atıfta bulunacak olursak- 26 Ekim’de geri döneceğiz.