Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Louis Vuitton, tam 70 yıllık bir aradan sonra koku dünyasının usta ismi Jacques Cavallier Belletrud'un yarattığı yeni parfüm koleksiyonuyla kozmetik sektörünü tılsımlı bir seyahate çıkarıyor.
Yüksek modaya yön veren bir markanın bugüne kadar kozmetik dünyasına giriş yapmaması, günümüz şartlarında sıkça karşılaştığımız bir durum değil. İnanması güç olsa da, piyasada Louis Vuitton’un tek bir parfümü bile yok.
Louis Vuitton’un 167 yıl boyunca, kozmetik sektöründen neden bu kadar uzak kaldığının cevabını bilmiyoruz. Tek hatırladığımız, markanın 1946 yılında iki farklı parfüm ile kozmetik sektörüne ilk adımı attığı fakat günümüzde, bu iki parfümün izlerine rastlamak mümkün değil.
Louis Vuitton, yıllar sonra yeni parfüm serisiyle geçmişteki girişimini silmekte kararlı. Parfüm dünyasının efsane isimlerinden Jacques Cavallier Belletrud’la birlikte çalışan Louis Vuitton, yedi farklı parfüm ile iddialı bir şekilde geri dönüyor. Jacques Cavallier Belletrud, parfüm cenneti olarak bilinen Grasse’ta dünyaya gelmiş. Bugüne kadar L'Eau d'Issey, Dior Addict, Jean Paul Gaultier Classique, ve Stella by Stella McCartney gibi ikonik parfümleri yaratan Belletrud, Louis Vuitton’un yeni parfüm koleksiyonu için son derece heyecanlı.
Yaşadığımız dünyada cinsiyetsiz bir kimliğin bilincinde olan Jacques Cavallier Belletrud, koleksiyondaki parfümleri üretirken unisex kokular yaratma kararı alsa da, ilham noktalarını kadın bedeni ve çiçeklerle beslemiş. Grasse'ın büyüleyen gül bahçelerinde büyüyüp, floral dünyanın tılsımlı esanslarından etkilenmemek neredeyse imkansız. Efsane parfüm yaratıcısı Belletrud da, kendi topraklarının baş döndüren kokularını Louis Vuitton'un klasik ihtişamıyla birleştirerek koku dünyasında büyüleyici bir yolculuğa çıkarıyor. Bundan sonraki seyahatlerinizde, Louis Vuitton valizinizde LV iksirinizi bulundurmadan yola çıkmayın.