13 Ekim 2018

Şehrin Fransızı La Petite Maison'dan Sonbahar Menüsü

YAZI: ZEYNEP GÜR

la petite maison 

La Petite Maison, Güney Fransa mutfağından ilham alan imza yemeklerinin yanı sıra sonbahara özel menüsüne eklediği yeni lezzetler ile şehrin en keyifli mekanlarından biri olmaya devam ediyor. “Burada herkes ünlüdür” (“Tous Célèbres Ici”) mottosu ile misafirlerine rahat ve sanat eserlerinin değer kattığı samimi ortamında eşsiz deneyimler yaşatan La Petite Maison, şefin özel reçeteleri ile sonbahar için hazırladığı yeni menüsünü misafirlerin beğenisine sunuyor. Fransız kültürünün iddiasını ortaya koyan lezzetlerinin eşsiz aroma ve baharatlar ile zenginleştirildiği ve La Petite Maison tarzının yansıtıldığı yeni menüde, Akdeniz sebzelerinden kabak ve domates ile hazırlanan La Petite Maison imza lezzeti “Petits Farcis Nicois”, balkabağı ve keçi peyniri ile lezzetlendirilen “Pırasalı Risotto” ve başlangıçlara yeni eklenen “Lüfer Balığı” bulunuyor.

la petite maison

La Petite Maison’un yeni lezzetleri arasında, altı farklı bitkinin birleşimi ile tatlandırılan “Safran ve Enginar soslu Ricotta peynir dolgulu Casoncelli” kereviz kökü ve ağır ateşte pişirilmiş rezene ile “Izgara Somon” ve taze baharatlar ve limon ile nefis bir lezzet deneyimi sunan “Fırında Pişirilmiş Levrek” de yer alıyor. “Elmalı tart” ve ikonikleşen ‘’Çikolata Soslu Profiterol’’ özellikle tatlı tutkunlarını cezbetmeye devam ediyor. La Petite Maison, Fransız Rivierası’nın lezzet esintilerini özgün bir sentezle sunarak, misafirlerini etkileyici tatları keşif turuna çıkartıyor.

ETİKETLER: LA PETİTE MAİSON , LA PETİTE MAİSON İSTANBUL