Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Çikolatanın mevsimi yok. Bahar da gelse, yaz için rejimlere de girilse, insanın canı çikolata çekebilir. Ya bir parça bitter çikolatayla nefsinizi köreltmeye çalışacaksınız, ya da nispeten daha az zararlı tarifler deneyeceksiniz.
Bu tarif, belki de, daha az zararlı kategorisinde yer alabilir. Ne kadar kendimizi kandırmak istediğimize bağlı. Kendimizi kötü hissetmeden, o kadarına izin vermeden, ufak bir kaçamak yapılacaksa, hiç olmazsa buna değmeli. Ya da cesurca ‘yaptım yedim' diyebilmeli.
1 cup badem
210 gr çikolata
¾ cup şeker
1 çimdik tuz
7 yumurta beyazı
- Fırını 175C turboya ayarla.
- Bademleri çikolatayı ve şekerin ½ cup'ını ve tuzu robotta çek.
- Yumurta beyazlarını bir tutam tuzla çırp.
- Kalan ¼ cup şekeri ekle. Çok katı olmasın.
- Buna bademli karışımı 3 seferde ekle.
- Hazırladığın, yağlanmış ve dibi kağıtlanmış kalıplara dök, 25-30 dk pişir.
- Tel üzerinde 10 dk soğut.
- Kalıbından çıkarıp, iyice soğut. Üstüne kakao serperek servis yap.
- Şemsa Denizsel (Kantin)
www.kulaktandolmatarifler.com