21 Ekim 2018

Aylin Çınarlı ile Bir Başka İstanbul

EDİTÖR: İREM TANMAN

YAZI: ZEYNEP SEREN İLKAN

FOTOĞRAF: OSMAN ÖZEL

MODA EDİTÖRÜ: AYDAN SIVACI

Şehirde sürekli aynı yerlere gitmekten, aynı restoranlarda yemekten, aynı mekanlarda eğlenmekten sıkıldınız mı? Bu ay sizi, on beş sene Amerika’da yaşadıktan sonra birkaç yıl önce İstanbul’a kesin dönüş yapan mimar Aylin Çınarlı’yla şehrin modern yüzünü keşfetmeye davet ediyoruz.

aylin çınarlı, dragon restaurant

“İstanbul’u uzun bir aradan sonra yeniden keşfetmeye başladım. Kendimi hâlâ bir turist gibi hissediyorum ve hiç bitmeyen bu duyguyu çok seviyorum.”

 

İstanbul’un yazı mı, kışı mı?

Tabii ki yazı!


Gündüzü mü, gecesi mi?

Gündüzü.


Avrupa yakası mı, Anadolu yakası mı?

Avrupa yakası.


İstanbul’da en çok vakit geçirdiğin yer neresi?

Evime yakın olmak istediğimde Bebek, biraz macera arıyorsam tarihi yarımada.


Uzun bir tatilden sonra şehre döndüğünde ilk nereye gidersin?

Tatil dönüşü gittiğim ilk yer spor salonu! Muay Thai derslerimden vazgeçemiyorum.


“Kaçış noktam” dediğin gizli bir mabedin var mı?

İstanbul’daki favori binalarımdan biri Harbiye’deki Hilton oteli (Hilton Bosphorus Istanbul). Burası, Amerika’dayken uzun yıllar çalıştığım prestijli mimarlık şirketi Skidmore Owings and Merrill, New York tarafından tasarlanan, modern mimarinin sembolü haline gelmiş bir yapı. Hem ekonomik hem politik hem de sosyal açıdan; değişen, öncü bir İstanbul’un simgesi. Projelerim için çok sık gittiğim ve çok sevdiğim bir diğer yer İstanbul Manifaturacılar Çarşısı, herkesin bildiği adıyla IMÇ. Burası ince piloti kolonları, spiral merdivenleri, saçakları ve balkonlarıyla bir Le Corbusier binasını andırıyor. Özellikle ana girişteki Füreya Koral eseri bir harika!

 

En güzel İstanbul manzarası nereden izlenir?

Boğaziçi kampüsünden.

 

İstanbul’da güzel bir yemek için nereyi tavsiye edersin?

Çok fazla alternatif var. Benim tercihlerim, Kapalı Çarşı’nın içindeki Mardin Et ve Kebap Salonu, Boğazdaki Balıkçı Abdullah’ın balıkları, Asmalı Cavit’in mezeleri, Zuma’nın suşi’leri, Dragon’un Çin yemekleri, Fenix’in taco’ları.


En güzel kokteylleri nerede içersin?

Fenix’in Dirty Martini’lerini tek geçerim.


Eğlenceli bir İstanbul gecesinin formülünü paylaşır mısın?

Yakın arkadaşlarımla evdeyiz. Yemeği eşim hazırlamış. Bol içki, keyifli müzik ve karaoke’li bir kapanış!


İstanbul’da pek bilinmeyen veya yeni açılmış üç favori durağını Vogue Türkiye okuyucularıyla paylaşır mısın?

Herkesin bildiği ama pek gitmediği Horhor Antikacılar Çarşısı, keyifli bir geleneksel akşam yemeği için Mürver ve yakın zamanda Pera’ya taşınan İstanbul Modern.

Bir Başka İstanbul 

ETİKETLER: AYLİN ÇINARLI , İSTANBUL , ŞEHRE DÖNÜŞ , FAVORİ DURAKLAR , VOGUE TÜRKİYE EYLÜL 2018 , HİLTON BOSPHORUS İSTANBUL , DRAGON RESTAURANT , MELEZ TEA , PİLEVNELİ GALLERY