Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Televizyon programları, lokantaları, yeni projeleri derken Arda Türkmen’in hızına yetişmek zor. Bu aralar Nişantaşı’nda açtığı Central’in tatlı telaşı içinde olan şefe seyahat ve yemek sırlarını sorduk.
Televizyon programları, lokantaları, yeni projeleri derken Arda Türkmen’in hızına yetişmek zor. Bu aralar Nişantaşı’nda açtığı Central’in tatlı telaşı içinde olan şefe seyahat ve yemek sırlarını sorduk.
Röportajın tamamını okumak için CNTraveller Türkiye'yi ziyaret edin
Yurtdışında sevdiğim lokantalar var; bunlardan aklımda kalanı Rio’daki Zuka. Burada üç kez yemek yedim, hep çok keyifle ayrıldım. Türkiye’de bu sıralar Eleos’a sardım. Güzel mezeler, farklılaşan ara sıcaklar hakikaten bu coğrafyadaki yaşanmışlıkları hatırlatıyor damağıma…
Patlıcanlı yemekler. Anneannem çok patlıcanlı yemek yapardı. Benim damağımın gelişmesinde anneannemin yemeklerinin katkısı çok büyük. O yüzden patlıcanlı, uzun pişen her yemek; beni o çocukluk sofralarına götürüyor.
Cevap çikolata! Ne zaman pisleşsem, mutlaka teselliyi çikolatada buluyorum. Bir de maalesef bir dipsomani durumu var bende çikolataya karşı. Hani bir paket aç, iki parça ye, gerisini buzdolabına kaldırcılar var ya, ben işte onlardan değilim; hem de hiç değilim. O baton, büyüklüğü ne olursa olsun bitecek. Yaramaz bir suçluluk için çikolatadan daha iyi bir suç aleti düşünemiyorum.
Samimiyet benim en önemsediğim duygu. Samimi yemekler, samimi servis, samimi atmosfer… Ayrıca mümkün olduğu kadar iyi insanlarla çalışmaya özen gösteririm. Ne kadar başarılıyım takdir başkalarının tabii ama yönetici ekibim hem mutfakta, hem de salonda hep iyi insanlardan oluşuyor. Benim için lokantalarımdaki en önemli iki özellik budur.