Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Lanvin, Alber Elbaz'ın ayrılışının hemen ardından paylaştığı demeçle iki taraflı bir anlaşmaya işaret ediyordu.
Fransız moda evi Lanvin'ın, markanın eski kreatif direktörü Alber Elbaz'ın ayrılışının hemen ardından basın ile paylaştığı demeç, iki taraflı bir ayrılık anlaşmasına işaret ediyordu. Raf Simons'un Christian Dior'dan istifasının aksine Lanvin, Alber Elbaz ile olan işbirliklerine son verdiğini açıklıyordu. Bu ayrılık akıllarda moda endüstrisine dair birçok soruyu da beraberinde getirdi. Vogue Internatiol moda yazarı Suzy Menkes yazısında, 14 yılın ardından bu açıklamayı zarif bulmadığını belirtti. Lanvin çalışanlarının Alber Elbaz'a geri dön çağrıları, ise protestolarla güncelliğini koruyor.
Peki Elbaz’ın Lanvin'daki hikayesinin bitmesinde etkili olan güç kimdi? 2001 yılında Shaw-Lan Wang’in satın aldığı Lanvin, Alber Elbaz’ın sanatkar ruhu ve dahi vizyonuyla kısa sürede Paris’in moda sembollerinden biri haline geldi.71 yaşındaki Lanvin yöneticisi Shaw-Lan Wang’in son zamanlarda Elbaz ile aralarında sorunların yaşandığı iddia ediliyordu.
Fotoğraf: Getty Images Turkey
Fransız politikacıları devreye sokan bu şok eden ayrılık hakkında Lanvin’ın Uzakdoğu kraliçesi Wang, her türlü görüşme talebini geri çeviriyor. 1941 doğumlu Wang, Çin’de dünyaya gelmiş. Taiwan’da yaşayan Wang, 1951’de United Daily News’u kuran babasının izinden giderek gazetecilik okumuş. Babasının ölümünden sonra medya patronluğu yaparak, gazetenin başına geçen Wang, 2001 yılında L'Oréal bünyesinden satın almış. Markayla 2001’den önce 30 yılı aşkın süredir Lanvin tutkunu bir dostu sayesinde tanışan Wang, Lanvin’ın sahibi olmasından arkadaşının gurur duyacağını düşünerek, markayı satın almış.