Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
2025 yılı iç dekorasyonunda pastel sarı, canlı zeytin yeşili, koyu kırmızı ve Yves Klein mavisi gibi şık renk tonları, evinize zarif ve modern bir dokunuş katacak.
Şık bir akşam yemeği için dışarı çıkmak yerine, evde oturup Pinterest’e göz atarak zaman geçirdiğimiz bir mevsimdeyiz. Ocak ayında dekorasyon için ilham arıyorsanız, iç mimarlardan en stil sahibi müşterilerinin 2025 yılı için talep ettikleri renk tonlarını paylaşmalarını istedik. İster oturma odanızı renklendirmeyi planlıyor olun, ister sadece birkaç lambayı değiştirmeyi, yazının devamında 2025 yılı iç dekorasyonunda tercih edilecek renkleri inceleyin.
Pastel Sarı
2025'te sarının daha açık tonlarının beyazın yerini almasını bekleyin. Mylands için kendi misafir odasının duvarlarını, ahşap işlerini ve tavanını tereyağı sarısı rengine boyayan iç mimar Beata Heuman, “Basit beyazlara güneşli bir alternatif ve bu nedenle inanılmaz derecede çok yönlü” diyor. “Çok canlandırıcı ve sakinleştirici bir alan. Evdeki buzdolabı ünitemi de biraz daha koyu olan buğday sarısı rengine boyadım, oldukça sofistike ve zarif görünüyor ama aynı zamanda rahat da... bana eski tarz ocakları hatırlatıyor.”
Canlı Zeytin Yeşili
Güney Doğu Londra merkezli iç mimar Lizzie Green, “Martini içinde Perello zeytinlerini düşünün. Bu rengi gördüğüm anda bayıldım” diyor. Green'e göre bu renk tonu, müşterilerin duvarların yanı sıra tavan ve doğramaları da kaplayarak renklendirmeyi tercih ettiği çalışmalarda özellikle işe yarıyor.
Koyu Kırmızı
Koyu kahve ve kızıl tonlarının bir araya gelmesiyle elde edilen oxblood rengi artık makosen ayakkabılarınızla sınırlı kalmamalı. Green, pişmiş toprak, koyu sarı ve kil pembesinin zengin ve sıcak tonlarının iç mekanlarda giderek daha popüler olduğunu söylüyor. Özellikle de ahşap veya mermer döşeme gibi doğal malzemelerle mükemmel bir şekilde eşleşiyor. Heuman da koyu ve canlı kırmızıların daha fazla kullanılacağını öngörüyor. “Bu arada, yumuşak sarılara karşı küçük bir vurgu olarak harika görünüyorlar” diyor
Yves Klein Mavisi
Lizzie Green'e göre bu renk hiçbir zaman gerçekten kaybolmadı, mücevher gibi görülen bu rengin giderek daha fazla kullanıldığını görmeyi bekliyor. “En küçük oran” bile herhangi bir renk şemasını yükseltecektir, diyor. Bu arada Heuman, morun özellikle vurgu rengi olarak varlığını hissettirdiğini fark etti. Ton seçimi konusunda dikkatli olunması gerektiği konusunda uyarıyor: “Benim için ya Yves Klein mavisine doğru elektriklenmeli (bir müşterim için bu tonda Loro Piana keçe aldım) ya da daha çok leylak rengi bir 18. yüzyıl Hollanda çinisi gibi olmalı.”