Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.


Maison Alaïa ve yıldız tasarımcı Pieter Mulier, beş yılın ardından yollarını ayırma kararı aldı.
Maison Alaïa, bugün yayımlanan bir açıklamayla kreatif direktör Pieter Mulier ile yollarını ayırdığını duyurdu. Alaïa CEO’su Myriam Serrano açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Pieter’e, Maison’un devam eden evriminde önemli bir bölüm yazan vizyonu ve bağlılığı için içtenlikle teşekkür ediyoruz. Son beş yıl boyunca Pieter ve liderlik ettiği olağanüstü ekip, Alaïa’nın yaratıcı yenilenme sürecini şekillendirdi; mirasına saygı gösterirken Maison’un güncelliğini, özgüvenini ve küresel tanınırlığını güçlendirdi.”
Mulier, 2021 yılından bu yana modaevinin kreatif direktörlüğünü üstleniyordu. Alaïa’dan önce kariyerinin önemli bir bölümünü Raf Simons ile birlikte çalışarak geçirdi; ilk olarak Antwerp’te Simons’ın kendi adını taşıyan markasında, ardından Jil Sander ve Christian Dior’da görev aldı. Dior’daki döneminde haute couture alanındaki yetkinliğini de pekiştirdi. 2016 yılında ise Simons’ın Calvin Klein'ın baş kreatif sorumluluğuna getirilmesinin ardından, kendi de Amerikan markasına kreatif direktör olarak atandı.
Richemont bünyesindeki Alaïa’da Mulier, teknik ve yaratıcı ustalığıyla moda dünyasında dikkat çekti. Mimari formlara sahip elbiseleri ile bale ayakkabıları ve Le Teckel omuz çantası gibi en çok satan parçalar, Mulier döneminin öne çıkan tasarımları arasında yer aldı. Richemont’un son mali raporuna göre, Chloé ve Alaïa’nın da dahil olduğu moda ve aksesuar markalarında, 31 Aralık’ta sona eren çeyrekte satışlar yüzde 3 oranında arttı.
Mulier’nin Alaïa’dan ayrılığı, Versace’de kreatif direktör Dario Vitale’nin ani vedasından birkaç ay sonra gerçekleşirken, onun yerine kimin geçebileceğine dair spekülasyonlar da giderek artıyor. Mulier’nin adı, 2025’teki yaratıcı yeniden yapılanma sürecinde özellikle Balenciaga’nın kreatif direktörlüğü için gündeme gelmiş; ancak bu görev nihayetinde Pierpaolo Piccioli’ye verilmişti.