Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Geçtiğimiz günlerde Miami'de düzenlenen Dior Men 2020 Pre-Fall defilesi yeni nesil moda bilincinin kodlarını masaya yatırdı. Özellikle erkekler için diyebiliriz ki günümüzde stil sahibi olmak yalnızca sanatla, kusursuz dikimle ve global bir vizyonla mümkün.
Geçtiğimiz günlerde Miami'de düzenlenen Dior Men2020 Pre-Fall defilesi yeni nesil moda bilincini ön plana çıkardı. Özellikle erkekler için diyebiliriz ki; günümüzde stil sahibi olmak yalnızca sanatla, kusursuz dikimle ve global bir vizyonla mümkün. Koleksiyonun yaratıcısı Dior Men Artistik Direktörü Kim Jones"Dior'un DNA'sında üç kod var: Zarafet, couture ve dikim" diyor. Dior Men için hazırladığı tasarımlarda bu üç nokta olmazsa olmazı. Koleksiyonlarının temelini böyle inşa ediyor. Üzerine eklediği sanat referansları, tarih, mimari, gibi zengin ilham yelpazesi de günümüz erkeğinin stil kimliğini tasarlıyor. Kim Jones ve Shawn Stussy ile birlikte bu yeni kimliğin kodlarını masaya yatırdık.
Koleksiyonun en önemli ayrıntılarından biri iş birliği. Özellikle grafik desenleriyle ön plana çıkan tasarımların arkasında 80'lerden bu yana görüp görebileceğiniz en cool sörf tahtalarının mimarı Shawn Stuss var. "Shawn ile birlikte üretmek istedim çünkü Christian Dior'da kendi döneminin en iyi Amerikan markalarıyla yaratıcı bir ittifakın içerisindeydi. Stüssy de günümüzün en iyi Amerikan markalarından" diyor Jones.
Stuss bu proje için ilhamını sörf dünyasından aldığını söylüyor. Ne kadar özgür bir dünya diye düşünürken Kim Jones'un da Shawn Stuss'ın hür ruhuna hayran olduğunu öğreniyoruz. "Hawaii ve Güney Fransa arasında yaşıyor. Tam bir özgür ruh. Onun bu hürriyetine hayranım." Koleksiyonda kullanılan yeni desenlerin ve grafik çalışmaların da aynı hürriyetten bahsettiğinin altını çizelim.
Kültür akbabası değil, kültür öğrencisi olmak. Stuss Kim Jones'tan bahsederken bu tanımı yapıyor. İkisi de Japon kültüründen besleniyormuş. "Japon sanatı, tasarımı ve Japonya'ya dair birçok şey vizyonumuzu genişletiyor" diyor. Jones'un farklı kültürlere duyduğu saygının işini yaparken de çok yüksek olduğunu anlatıyor sonra. "Defilenin yıldızı tasarımları ve vizyonu, kendisi değil. Fikirleriyle var olmayı önemsiyor."
Mösyö Dior'un zanaatkarlık konusundaki titizliği Dior'u bugün yüksek modanın zarafet kalesi yapan en önemli unsurlardan. İster haute couture koleksiyonı olsun, ister erkek giyim koleksiyonu bu ilkeden hiçbir zaman vazgeçilmedi, vazgeçilmiyor. Kim Jones'un da hassasiyetlerinden biri bu. Öyle ki Dior'un muhteşem atölyelerindeki el işçiliği zamansız ve ikonik parçaların doğumuna vesile oluyor.
Koleksiyon Dior Men olarak sunulsa da, Kim Jones'un Dior tasarımları modanın özgürleşme hareketinden örnek teşkil edecek şekilde besleniyor. Koleksiyondaki parçaları Maluma da giyiyor, Bella Hadid de. David Beckham da, giyiyor Kim Kardashian da. Bu sayede yüksek modadaki cinsiyet sınırları ortadan kalkıyor ve hep dediğimiz gibi Kim Jones gibi vizyoner isimler sayesinde moda demokratikleşiyor.