Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
“İlla hindi yiyeceğim, ancak işin teknik kısımları beni ilgilendirmiyor; ben en kolay en lezzetli hindiyi hedefliyorum.” diyenler için.
Yalnızca Türkiye’de olan bu alışkanlık, Amerikalıların Şükran Günü akşam yemeğinde ailecek toplanıp yedikleri hindinin bu topraklara uyarlanmış hali. Bizde nasıl ve neden olduysa olmuş bu büyük kuş yılbaşı gecesi yemeklerinin yıldızı haline gelmiş.
Ben yılbaşı gecesi klasik şekilde kestaneli pilavla doldurulmuş hindi yapmanızı gerçekten tavsiye etmiyorum. Şöyle açıklayayım; öncelikle kuşların bütün olarak fırınlanarak pişirilmesine karşıyım. Bütün canlıların karkasları çeşitli bölümlerden oluşur. Kuş örneğinden gidecek olursak göğüs, but ve kanat yediğimiz kısımlarıdır.
Kas yapılarI, taşıdıkları su ve yağ oranları farklı olan bu bölgelerin pişirme yöntemleri de dolayısıyla bambaşka olmak zorundadır. Tabi ki sofrada dev bir kuşun kızarmış derisiyle göğsünü gere gere oturduğu bir masa sizi de gururlandıracaktır. Ancak yenmek için canınından olmuş her hayvan görüntü bir kenara en doğru şekilde pişirilmeyi ve iştahla yenmeyi hakeder bence.