Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Son yıllarda kış hastalıkları konusunda basın sayesinde iyice bilinçlendik. Soğuk algınlığı mı, grip mi, antibiyotik kullanmak gerekli mi tartışıyor hatta ortalıkta dolaşan virüsün türünü bile biliyoruz. Ofiste siyah çay yerine bitki çayları tüketiyor, yediğimize içtiğimize dikkat ediyoruz.
Hekimlerin de dediği gibi soğuk algınlığı/grip kader değil. Vücudu içten ve dıştan ısıtmak kış hastalıklarından korunmanızda mutlaka yardımcı olur. Dıştan ısınmak için güvendiğiniz bir spada 50 dakikalık bir masaj seansı, içten ısıtmak için de baesuk. Bu çay soğuk içilmesine rağmen içerdiği zencefil ve karabiberle hem ferahlatıyor hem vücut sıcaklığınızı artırıyor. Kışın bile soğuk içecekler tüketmeyi seven benim gibi hararetli kişiler için ideal alternatif.
Basitçe pişmiş armut anlamına gelen baesuk Kore’de saray mutfağında sunulan hatta 20. yüzyılın ortalarına kadar halk tarafından bilinmeyen lezzetli bir içecek. Mösyö de vogue gurme blog sayesinde bu yıl Türkiye’ye tanıtıyor bu iç ferahlatıcıçayı.
4 bardak Baesuk için malzemeler
1 adet japon armudu (sert-sulu başka bir armut türü de kullanabilirsiniz)
6-7 cmlik bir parça taze zencefil
4 bardak su
36 adet karabiber tanesi
3 çorba kaşığı bal
Çam fıstığı (süslemek için)
Kalın tabanlı bir tencerede 4 bardak suyu kaynatmaya başlayın. İçine soyup ince ince doğradığınız taze zencefili atın ve 10 dakika boyunca kaynatın. Zencefiller kaynarken armudu soyun ve çekirdeklerini ayıklayıp 12 eşit dilime bölün. Armut dilimlerinin sırtına bir kürdan yardımıyla 3 delik açın ve o deliklere iyice bastırarak birer karabiber tanesi yerleştirin. Kaynayan zencefilin altını kısıp armutlarınızı ekleyin ve kapağı açık 3-5 dakika daha kaynatın. Ateşten aldıktan sonra ılımasını bekleyin, içinden zencefil parçalarını çıkartıp balı ekleyin ve karıştırın. Armutlarla birlikte buzdolabına kaldırın. Soğuttuktan sonra armut dilimleri ve çam fıstığıyla süsleyerek servis yapın.
Not: Tarif tastemade derlemesidir.