Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Şef Cihan Kıpçak, aşçı olarak çalıştığı Oscar Töreni'ndeki deneyimlerini paylaşıyor.
24 yıldır Wolfgang Puck’un baş aşçılığını yaptığı Oscar Töreni'nin hemen ardından gerçekleşen Governors Ball’da bu sene üç Türk lezzeti servis edildi. Bunlar içli köfte, Adana Taco ve de kabak tatlısıydı. Şef Cihan Kıpçak ve Yiğit Mirzalıoğlu, Puck’a davet hazırlıkları süresince eşlik etti.
Türk lezzetleri Cihan Kıpçak ve dünyanın farklı yerlerinden gelen şefler tarafından hazırlanırken.
“Wolfgang Puck'ın grubunun altında 750 aşçı çalışıyor ve Türk yemeklerini Oscar gecesi hep beraber hazırladık. Bu benim için çok önemliydi, gelen misafirlerin ve de şeflerin bu lezzetlerden keyif aldığını görmek benim için çok özel bir andı. Gelenler arasında çok önemli isimler vardı. Mutfakta Warren Beatty’yi gördüm. Yemeklere odaklandığım için çok fazla etrafa bakamadım ama Salma Hayek ve Jennifer Lawrence Adana Taco’yu çok sevdikerini söylemişler. Baharatlı tatlara da bayıldıklarını dile getirmişler.” şeklinde deneyimlerini paylaşıyor Cihan Kıpçak.
Türk yemeklerinin servisi bitince Kıpçak'tan daha fazla içli köfte istenmiş. Dünyanın en pahalı etlerinden olan Miyazaki Kobe bifteği bile artarken Türk yemeklerinin hepsi bitmiş. Cihan Kıpçak sunumların ve görselliğin bunda etkisi olduğunu belirtiyor. Servis elemanları yemeklerin isimlerini doğru söyleyebilmek için Türk aşçılardan telaffuz eğitimi almışlar. Yemekler 90. Akademi Ödül Töreni'nin hemen ardından gerçekleşen Governors Ball’da gümüş tepsilerde servis edilmiş.
Wolfgang Puck ekibine, hazırladıkları içli köfteyi tanıtıyor.
Kıpçak Governors Ball’da dikkatini çeken bir başka durumun da altını çiziyor; şeflerin film endüstrisinde çalışan kişiler ile ilişkisi. Şeflerin Türkiye’de çok fazla öne çıkmadığını ama Los Angeles’ta durumun farklı olduğunu söylüyor. Bunda 24 senedir Oscar Töreni için çalışmanın verdiği özgüvenin ve de Los Angeles’da buluşan gastronomi ve de film endüstrilerinin etkisininin olduğunu söylüyor ve ekliyor: “Hafta sonu bir mekana gidiyorsunuz orada Jessica Alba ailesi ile yemek yiyor, Beverly Hills’de olmak film endüstirisi ile aranızda direkt bir bağ olmasını sağlıyor. Orada olmak işleri farklılaştırıyor”.
Dünyanın dört bir yanından gelen aşçılar yemekleri Oscar gecesine hazırlarken.
Şef Cihan Kıpçak hakkında:
Cihan Kıpçak Bilkent Üniversitesi, Turizm işletmeciliği bölümünündün mezun olduktan sonra, İsviçre’ye gitti ve orada Joel Robuchon,Guy Savoy ve Alain Ducasse’ın restoranlarını yönetmiş olan Stephane Montmayeur ve Laval Alain tarafından yetiştirildi. Türkiye’ye döndükten sonra Argos in Cappadocia ve Mimolette’de yönetici pozisyonlarında çalıştı. 2013 GQ Türkiye'nin düzenlediği "GQ Men of The Year" gecesinde, "En İyi Şef" kategorisinde ödüle layık görüldü. 2014 yılında, Çağlar Kıpçak ile Maçka’da Akali ile mahalle kahvesine yeni bir yorum getirirken hemen ardından Nupera binasının içinde sokak yemeklerini yorumlayan Tabla Restoran’ı açtı. Restaurantların başarısı yerli ve yabancı, Vogue, The Guardian, der Feinschmeiker gibi birçok önemli mecrada, İtalya ve Kanada’nın önemli TV kanallarında yer aldı. Cihan Kıpçak 2017 Nisan ayı itibari ile St. Regis Hotel’in terasında bulunan Spago İstanbul’un Executive Chef’i olarak görevine devam ediyor.