Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Tarihi dokusuyla herkesi kendisine hayran bırakan Dibeklihan’ın içerisinde yer alan Ru Bodrum, kapısından girdiğiniz anda sizi bambaşka bir zaman dilimine götürüyor.
Her yıl dünyanın dört bir yanından misafir ağırlayan Bodrum’da; kaliteli bir yemek mekanı da çok önemli. Hem Türk mutfağının geleneksel lezzet notalarını taşıyacak hem de zarif dokunuşlarla bu yemekleri farklı damak zevklerine sahip kişilere sevdirecek yemekler sunan Ru Bodrum, farklı normları hayata geçirerek etkileyici deneyim sunuyor.
Masaların dizilişinden bahçesine, ışıklarından yemeklerin sunumuna kadar farklı bir ambiyans sunan Dibeklihan içindeki Ru Bodrum’un işletmesini, kurucusu Nihal Ceylan üstleniyor. Arka bahçesine girdiğiniz anda kendinizi Fransız ya da İtalyan filmlerinde gördüğünüz rafine, şık, kaliteli, samimi ve içten restoranların avlusundaymış gibi hissettiren mekan, Nihal Ceylan’ın hayallerindeki ambiyansı sunuyor sizlere. Sadeliği ve aynı zamanda şıklığı bir arada sunan ortamdaki ışıklar, Bodrum’a has bitkiler ve taş avlu etkileyici ortamı pekiştiriyor.
Nihal Ceylan, mekanı yoğun hayat temposunda unutulan göz göze sohbet etme ortamını oluşturmayı hayal ederek kurgulamış. Bu nedenle de mekanın ismini, eski dilde yüz yüze anlamına gelen Ru koymuş: “Doğru ve içten iletişim kurmak benim için her zaman hayatın en önemli parçası oldu. Asıl mesleğim olan fotoğrafçılıkta da odağım her zaman insanlar ve onların en mutlu anlarını, gülen yüzlerini yakaladığım anlar oldu. Şimdi de konuklarımın hayatlarında en huzurlu ve mutlu anılarından birini, Ru’nun eşsiz lezzetleri eşliğinde hafızalarına kazıyacak bir fotoğraf karesi gibi kurgulamaya gayret ediyorum. Her gün yeniden, yeni ve mutlu anılar sağlamak için çalışıyorum.”
Nihal Ceylan, İstanbul Aydın Üniversitesi Foodrum Gastronomi merkezinde tamamladığı şeflik eğitiminin de katkısıyla ve başarılı ekibiyle, konuklarına farklı lezzetler sunuyor. En iyi yemeklerin ancak en iyi malzemelerle yapıldığını vurgulayan Ceylan, tedarikte birçok malzemeyi yerel üreticilerden bizzat seçerek aldığını anlatıyor: “Birçok malzemeyi Bodrum’daki çiftçilerden alıyoruz. Tabii burada yetişmeyen ya da yöresel lezzet için tercih ettiğimiz bazı malzemelerimiz de oluyor. Örneğin kuşkonmazlarımızı Eskişehir’den, kahvaltıdaki reçellerimizi Hatay’dan alıyoruz. Ru’daki her yemek detaylı araştırma, bizzat tadım ve en doğru reçete ile hazırlanıp konuklarımıza şık bir sunuma kadar giden uzun ama keyifli ve heyecanlı bir süreç sonunda ortaya çıkıyor.”
Ru’nun tereyağından yaprak ciğer ve Dibek kebabı restoranın şimdiden favori yemekleri olarak yerini alırken, eşsiz lezzet ve sunumlar Nihal Ceylan’ın fotoğraf sanatçılığında sergilediği rafine ve şık stilini yansıtan güzellikte karşınıza çıkıyor. Yerel ürünlerle hazırlanan, birbirinden leziz yemekleri, Güney İtalya’nın üzüm bağları arasındaymış gibi saklı restoranları andıran ambiyansı, şık ama samimi bir ortam arayanlar için sizleri bekliyor.