Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
İngiltere’nin en ünlü modern yemek kitabı yazarı Diana Henry’nin yazdığı bu kitap, sizi İspanya’dan İstanbul’a tatlı anılarla dolu bir yolculuğa çıkaracak. Şeftalinin soft ve yumuşak dokusundan referans alan kitapta, gölgede geçireceğiniz yaz için birçok tatlı ve içecek tarifi bulabilirsiniz.
Paris’in meşhur pazar ve kafelerindeki yerel lezzetleri, ünlü Fransız yemek yazarı Clotilde Dusoulier’in yeni kitabındaki 100 farklı tarifte buluşuyor. Bu kitapla krep ve makaron gibi Paris’in imzası haline gelmiş lezzetleri, tekrar keşfetmek için birçok nedeniniz olacak.
İtalya’nın büyük, kalabalık ve keyifli sofralarına bu davetlisiniz! Kitabın yazarı Condé Nast Traveler’dan Vanity Fair’e birçok dergide editörlük yapan ünlü yemek yazarı Sky McAlpine, baştan sona mükemmel bir İtalya’nın sofrasının tüm püf noktalarını sizinle paylaşıyor. Venedik’in yerel kafelerinden özgün lezzetleri ve Aperitivo hakkında her şeyi, McAlpine’in gözünden bu kitapta bulabilirsiniz.
İzlanda ve Danimarka kökenli, New York’lu bir aşçı olan Katrín Björk, estetik kaygısı yüksek sunumlarıyla okuyucuya görsel bir şölene davet ediyor. Kökenlerinden gelen balıkçılık ve çiftçilik deneyimlerini buluşturduğu bu kitapta yazar, bir akşam yemeği için Danimarka’nın yerel lezzeti ren geyiği köftesinin yanına tatlı olarak yabanmersini çorbasını öneriyor.
Bir restoran zinciri sahibi ve şef olan kitabın yazarı Eddie Harnandez, bu kitaptaki tariflerini “garip ama iştah açıcı” olarak yorumluyor. Çorbalar, güveçler, salsalar ve elbette ki taco’larla Meksika mutfağının sevilen lezzetleri bu kitapta. Herkesin hemfikir olduğu ve birleştiği lezzet taco’ya kim hayır diyebilir?
Lisbon’u bir kez de Portekizli şef aşçı Nuno Mendes’in gözünden keşfedin. Bu kitap ile Batı Avrupa’nın en eski şehrine seyahat ederken, Mendes’in Mendes’in çocukluk anılarına da birçok kültürel yemek tarifiyle tanıklık edeceksiniz.
Harlem’de iyi bir ses duymadan, iyi bir şey koklamadan yürümek neredeyse imkansızdır. Şef JJ Johson & Alexander Smalls’ın yazdığı bu kitap, bir nevi Afrika diasporasına bir övgü ve saygı niteliğinde. Asya, Amerika ve Karayip lezzetlerinin tariflerini de bulacağınız bu kitap, yazarların ailelerinden kalma mirasına bir armağan.
İngiliz gazeteci, gurme ve yemek yazarı Nigella Lawson’ın televizyondaki yemek programlarına rastladıysanız, onun hayata bakış açısını ve yaptığı leziz yemeklerin ününü biliyorsunuzdur. Yemek kitapları yok satan yazar bu kitabında, basit ama damaklarda kalıcı bir tat bırakan tarifleriyle sizi hoş sohbetlerle dolu bir masaya davet ediyor.
Amerika’nın sevilen yemek yazarı Giada De Laurentiis’in Roma’sını ve ünlü “La Vita Bella” yaşam tarzını, İtalya’nın gelenekleriyle harmanlanmış yemek tarifleriyle bu kitapla deneyimleyeceksiniz.
Amerika’nın en ünlü ve ödüllü kadın şeflerinden Stephanie Izard, radarındaki yeni tarifleri paylaştığı kitabında, kendine özgü pişirme tarzını güleryüzlü doğasıyla birleştiriyor.