Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
Güneş ışınları ne yazık ki hava sıcaklığı düştükçe azalmıyor ve güneş gözden uzakta kalsa da cildinize ulaşmayı başarıyor. Cilde zarar veren UV ışınları %80'e kadar bulut filtresinden kurtulabiliyor ve etkisini sürdürüyor.
Rüzgar ve soğuktan kuruyan, hassaslaşan, yıpranan cilt dokusu güneşe karşı daha savunmasız. Yani kış aylarında UV ışınlarının ciltte bıraktığı zarar daha güçlü oluyor.
Özellikle kış sporlarıyla ilgili olanlar bilir: kar ve buzun yansıtıcı etkisi cildin daha çok güneş ışığına maruz kalmasına, dolayısıyla güneşin zararlı etkilerinin katlanmasına yol açar.
Ozon tabakası için dünyanın güneş koruyucusu diyebiliriz. Atmosferdeki bu katman zararlı ışınların çoğunu bize ulaşmadan emiyor. Ancak ozon üretimi yüksek sıcaklıklarda hızlanıyor. Bu yüzden kış aylarında ozon tabakası daha ince ve dolayısıyla daha geçirgen.
Temmuz ayında güneşten en uzak noktada olan dünya, ocak ayında ise güneşe en yakın anlarını yaşıyor. Kuzey yarım kürenin eğimi güneşten uzak noktada kaldığı için biz kış mevsimini yaşıyor olsak da aslında tüm dünya güneşe daha yakın ve daha yoğun bir şekilde UV ışınlarına maruz kalıyor.