Haftalık E-Bülten
Moda dünyasında neler oluyor? Yeni fikirler, öne çıkan koleksiyonlar, en vogue trendler, ünlülerden güzelllik sırları ve en popüler partilerden haberdar olmak için haftalık e-bültenimize kaydolun.
İstanbul'un öne çıkan gastronomi adreslerinden USLA, Kanyon’a taşındı. Üstelik Üstelik yeni yerinde Gusto by USLA restoranı, USLA Kütüphane, Chocolate by USLA, Skola Coffee, USLA Patisserie ve alışveriş alanlarıyla ziyaretçilerini ağırlayacak.
İstanbul'un öne çıkan gastronomi adreslerinden USLA, Kanyon’a taşındı. Üstelik Üstelik yeni yerinde Gusto by USLA restoranı, USLA Kütüphane, Chocolate by USLA, Skola Coffee, USLA Patisserie ve alışveriş alanlarıyla ziyaretçilerini ağırlayacak. 10 yıllık deneyimiyle Türkiye’nin önde gelen uluslararası otel işletmeciliği ve aşçılık akademileri arasında yer alan USLA'yı ve yeni adresini, genel koordinatör Hülya Acar'dan dinliyoruz.
USLA hem yemek hem de ağırlama-servis akademisi olma özelliğiyle öne çıkıyor. USLA’nın misyonunu nasıl anlatırsınız?
USLA yani tam açılımı ile Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi 10 yılı aşkın süredir faaliyette. Alanında öncü bir akademi olan kurumumuz yıllardır sektöre profesyoneller yetiştiriyor ve mezunlarının yurt içi, yurt dışı başarılarıyla gastronomi dünyasına yön veriyor. Kurulma sebebine ve misyonuna gelecek olursak Türkiye gastronomi alanında çok önemli bir destinasyon; gerek kendi mutfak kültürü, gerek bu konuda var olan lokalden zincire lezzet işletmeleri, restoranları vb. gibi her noktada gastronomi sektörünün yoğun olarak faaliyet gösterdiği bir coğrafya.Amacımız sektörün hem teoride hem de pratikte profesyoneller kazanarak daha da ilerlemesi, gelişmesi oldu çünkü o zamanlar bu konuda ülkemizde ne yazık ki gerek mutfak, gerek servis anlamında eğitim veren bir kurum mevcut değildi. Elbette bununla beraber yetiştirdiğimiz profesyoneller ile ülkemizin mutfak kültürüne de katkı sağladığımızı görmek bizi çok mutlu ediyor. Yani total anlamda ülkemizin gastronomi sektörünün gelişmesiyle beraber küresel boyutta gastronomi dünyasına nitelikli insanlar kazandırarak bu alanın daha da iyi noktalara gelmesine vesile olmak misyonuyla kurulduk. Tüm bu konuları yakından takip ederek ileriye dönük ön görüleri ile tek bir çatı altında gastronomi sektörüne doğru bilgi birikimleri ile profesyoneller yetiştirmeyi amaç edinen kurucularımız 10 yılı aşkın süredir USLA’yı bugünkü noktasına getirdiler. Gastronomi sektörünü, servis sektörünü kapsayan tüm alanlarda, nitelikli, donanımlı, eğitimli, yeme – içme sektörüne katma değer sağlayan, vizyoner, Türkiye’yi ve mutfak kültürümüzü dünyada en iyi şekilde temsil ederken, global mutfağa da önemli katkılar sağlayan profesyoneller yetiştirmek hala ilk günkü heyecanla hissettiğimiz en büyük motivasyon… Bugün dünya çapında çalışan, kendi işletmesini, restoranını kuran, Türkiye’de oldukça önemli yerlere gelen USLA mezunlarımızı görmek, yaptıkları işlerle gastronomi dünyasındaki gelişmeleri gözlemlemek bizi daha da motive ediyor.
USLA, logosu, kurumsal kimliğinde değişikliklere gidip yenilenmenin yanı sıra Mecidiyeköy’deki kampüsünü İstanbul’un merkezlerinden Kanyon’a taşıdı. Bu değişim sürecini ve getirdiği yenilikleri sizden dinlemek isteriz.
Uluslararası Servis ve Lezzet Akademisi yani USLA 10 yılı aşkın süredir faaliyet gösteren onaylı, sertifikalı ve öğrencilerine hem yurt içinde hem de yurt dışında birçok mesleki avantajlar kazandıran Türkiye’nin ilk ve öncü gastronomi akademilerinden biri. Değişen dünya ve onca senedir edindiğimiz tecrübelerle USLA’nın dönüşümü de uzun zamandır planladığımız bir konuydu. Güncellenmek, modern, çağdaş, dijitalleşen dünyayla sağladığımız uyumu daha kapsamlı ve daha net yansıtmak ve elbette bu dönüşümü de ilk açıldığımızda nasıl kendi alanımızı oluşturan bir öncülükte gerçekleştirdiysek yine ilham kaynağı olacak şekilde aktarmak bu dönüşümümüzü planlarken temel aldığımız önceliğimiz oldu. Logomuzdan bizi resmeden renklere kadar tüm kurumsal kimliğimiz dahil oldukça geniş çaplı ve büyük bir dönüşüm süreci başlattık; bu da pandemiden öncesine dayanıyor. Pandemi şartlarına rağmen hiç ama hiç es vermeden, titizlikle yürüttüğümüz bu dönüşümün her detayından oldukça memnunuz; üstelik en büyük motivasyonumuzda bu dönüşümü görenlerden, birebir deneyimleyenlerden aldığımız dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kampüs yok;, olağanüstü gibi yorumlar… Elbette dönüşümün en önemli parçalarından biri de lokasyondu; bu lokasyonun İstanbul adına merkezi, ulaşılabilir olması gerektiği gibi öğrencilerimiz, misafirlerimiz, atölye katılımcılarımız, ekibimiz, partnerlerimiz yani USLA’ya gelen herkesin kendini güvende ve iyi hissettiği bir yer olması da önemliydi. Tam da bu noktada Kanyon’la yollarımız kesişti ve bu şekilde de kampüsümüzü Kanyon’a taşıdık. Kampüsü, atölyemiz ve eğitim sınıflarımızla sınırlandırmak istemedik; dönüşüm USLA’nın her şeyin başlangıç noktası olduğunu vurgulayan bir deneyim merkezi olmalıydı. Her ana dokunan, her ana tat katan, USLA’nın anlayışını daha kapsamlı yansıtan, daha çok insana ulaşan ve deneyim katan bir nitelikte olsun istedik. Kanyon’un G katında oldukça büyük 2.500 metre kareye yakın bir alanda inanılmaz bir yer yarattık. Burada sadece eğitimlerimiz için sınıflarımız ve atölye alanımızla sınırlı kalmadık, öğrencilerimiz ve atölye katılımcılarımızın dışındaki herkesin keyifle zaman geçireceği, alışveriş yapıp, dinlenip, arkadaşları ve sevdikleriyle buluşacağı bir ortam oluşturduk. Bu ortamımızda USLA çatısı altında farklı işletmeler oluşturduk. Herkesin faydalanabileceği bir restoranımız var yani öğrenci ya da atölye katılımcısı haricinde dışarıdan herkesin normal bir müşteri olarak gelebileceği bir yeme içme adresi Gusto by USLA… Burada eğitmenlerimiz önderliğinde öğrencilerimiz bir menü gerçek anlamda nasıl oluşturulur, restoran işletirken ve orada sıcağı sıcağına servis verirken neler yaşanır tüm detaylarıyla görüyor, deneyimliyorlar. En güzel kısmı da müşterilerdeki etkisini de birebir kendi kariyerlerinden önce gözlemleyebilmeleri… Aynı şekilde kahve için de kahve markamız Skola ile oluşturduğumuz bir coffee shop alanımız var; orada bu yönde yani baristalık konusunda eğitim alan öğrencilerimiz tıpkı restoran tarafındaki gibi pratikte deneyim ediniyorlar. Bunlara ek olarak çikolata eğitimi alanlar Chocolate by USLA isimli çikolata dükkanı olarak hizmet veren işletmemizde, ekmek ve pastacılık eğitimi alanlar USLA Patisserie’de tüm bu imkanları yaşayabiliyorlar. Hepsine ek olarak hem öğrencilerimizin hem de misafirlerimizin sosyalleşerek alanımızdaki konularda okuyabilecekleri kitapların yer aldığı bir USLA Kütüphanemiz de var. Eğitim alanlarımız gerçekten de kendi alanında en iyi eğitimi almak isteyen öğrenciler için en donanımlı ve en özenli şekilde hazırlandı. En üst sınıf bir işletmede olması gerekenler neyse tüm bu imkanları sınıflarımızda deneyimleyebiliyor, mezun olur olmaz yurt içi ve yurt dışında hızla iş bulabilecekleri, istiyorlarsa kendi işletmelerini açabilecekleri teoriye ve pratiğe sahip oluyorlar. Aynı özeni ve yatırımı elbette işletmelerimizin mutfaklarında ve atölye alanımızda da gösterdik. Olması gereken neyse ve bunun en iyisi hangisi ise USLA’da birebir deneyimliyor, görüyor, keşfediyor ve konularına uzaktan değil birebir hakim olarak kendilerini geliştiriyorlar. Bu konuda bize partnerlik eden tüm paydaşlarımıza da ayrıca teşekkür ederiz çünkü onlar da bize çok inandı aynı bizim öğrencilerimize ve USLA’nın dünyasını deneyimleyen herkese sonsuz bir şekilde inandığımız ve en iyisini hak ettiklerini düşündüğümüz gibi…
USLA olarak bugüne kadar yüzlerce mutfak ve ağırlama profesyoneli yetiştirdiniz. USLA, mezunlarına nasıl koşullar sağlıyor?
Ne kadar güzel ifade ettiniz; 10 yılı aşkın süredir binlerce mezunumuz oldu. Her biri de hem yurt içi hem de yurt dışında önemli başarılara imza attılar. Bu bizi çok gururlandırıyor. Sorduğunuz soru da çok önemli çünkü USLA’nın bu alanda kariyer edinmek isteyenlere neler kattığını, mezun olduktan sonra ne gibi avantajlara sahip olacaklarını her daim önemle anlatıyoruz çünkü gerçekten de USLA mezunu olmak kariyer hayatına galip başlamak anlamına geliyor. Sebeplerini sıralayacak olursak; eğitimlerimizin çeşitliliği, verdiğimiz uluslararası geçerliliği olan eğitim sertifikalarımız, ki bu sayede mezunlarımız yurt dışında hızla staj yapma ve iş bulma / iş kurma imkanına sahip oluyor gibi birçok yönümüz USLA’yı diğer mutfak eğitim akademilerinden ayıran, öğrencileri de bizi tercih etmelerinde oldukça etkili olan en temel özellikler… Bu faktörler öğrencilerin geleceklerini ve kariyerlerini şekillendirmek için oldukça değerli. Bununla birlikte eğitmen kadromuz da öğrencilerimizi bizi tercih etme sebeplerinden… Kanyon’a geçişimizle yeni yerimizin de oldukça tetikleyici bir aktör olduğunu gözlemliyoruz. Çünkü yerimiz tam anlamıyla onlara ilham veren bir merkez oldu. Her şey yerli yerinde; üstüne de gözlem yapabildikleri yani teorisini aldıklarının pratiğe nasıl dönüştüğünü gördükleri bir yer… Eğitimlerin yapıldığı sınıflar belirlenmiş olarak ve dışarıdan da gözlemlenecek şekilde konumlandırıldı. Oldukça ferah, mimari anlamda modern dünyayla paralel, ilham veren, olmaktan sıkılmayacağınız şekilde dekore edildi ve elbette olmazsa olmaz aldıkları eğitimle ilgili en üst donanımla sınıflar düzenlendi. Eğitim için kayıt oldukları andan itibaren eğitimlerinde ihtiyaç duyacakları giysiden çantasına her şeyi de sağlıyoruz. Teorileri pratiğe dönüştürme kısmına gelecek olursak, Kanyon’daki yeni yerimizde herkesin faydalanabileceği bir restoranımız var yani öğrenci ya da atölye katılımcısı haricinde dışarından herkesin normal bir müşteri olarak gidebileceği bir yeme içme adresi Gusto by USLA… Burada eğitmenlerimiz önderliğinde öğrencilerimiz bir menü gerçek anlamda nasıl oluşturulur, restoran işletirken ve orada sıcağı sıcağına servis verirken neler yaşanır tüm detaylarıyla görüyor, deneyimliyorlar. En güzel kısmı da müşterilerdeki etkisini de birebir kendi kariyerlerinden önce gözlemleyebilmeleri. Aynı şekilde kahve için de kahve markamız Skola ile oluşturduğumuz bir yerimiz var; orada bu yönde eğitim alan öğrencilerimiz tıpkı restoran tarafındaki gibi pratikte deneyim ediniyorlar. Bunlara ek olarak çikolata eğitimi alanlar Chocolate by USLA işletmemizde, ekmek ve pastacılık eğitimi alanlar USLA Patisserie’de tüm bu imkanları yaşayabiliyorlar. Hepsine ek olarak şunu da söylemek lazım onlara serbest zamanlarında sosyalleşebilecekleri USLA Kütüphanemiz ve tüm mevcut alanımızla da konfor sağlıyoruz. Gelecekte şef ya da horeca sektöründe profesyonel anlamda kariyer edinmek isteyen her öğrencinin hayal ettiği eğitimi ve eğitim ortamını sunuyoruz. İşte tüm bu nedenler ve daha da fazlası USLA’dan mezun olanlara kariyer hayatlarına oldukça donanımlı, öz güvenli başlamalarına olanak sağlıyor. Staj imkanlarımızdan da bahsetmek isterim… USLA olarak zaten Türkiye’de 10 yılı aşkın süredir sektöre kazandırdığımız profesyoneller, mezunlarımızın yurt içi ve yurt dışındaki başarılarıyla çok önemli bir prestije sahibiz. Dolayısı ile USLA’da eğitim alanlara birçok kapının açıldığını görüyor, bizler de bu konuda birçok teşviği sağlıyoruz. Öğrencilerimizin kariyer hedeflerini doğru anlamak, doğru analiz etmek ve bu yönde onlara rehberlik etmek hem yönetimin hem de eğitmen kadrosunun en temel prensiplerinden… Onlar da iyi bilirler ki bize danıştıklarında her konuda onlara imkan sağlamak için elimizden geleni en iyisini yaparız. Üstelik bu konuda sınır da tanımıyoruz çünkü AHA diplomasıyla İspanya, Kanada, Portekiz ve Amerika’nın 5 yıldızlı otellerinde, Michelin yıldızlı restoranlarında staj imkanı da sunuyoruz.
USLA’nın eğitim kadrosu ve eğitimleri hakkında bilgi verir misiniz?
Eğitmen kadromuzun her biri alanında oldukça kıymetli isimlerden oluşuyor. Kadromuzun önderi Cenk Akkaya… Şunu özellikle söylemeliyim ki iyi bir şef olmak iyi bir şef eğitmeni olmak anlamına gelmez. Hele ki uluslararası geçerliliği olan bir gastronomi eğitiminden bahsediyorsak. Cenk Akkaya bu konuda gerçekten önemli bir referans çünkü hem mutfakta çok iyi bir şef hem de yepyeni profesyoneller yetiştirebilecek donanıma sahip olan iyi bir eğitmen şef… Cenk Akkaya ile beraber oluşturduğumuz, her biri kendi alanlarında uzman ve birbirinden kıymetli yaklaşık 20 kişilik bir eğitmen kadromuz bulunuyor. USLA Akademi Şefimiz Cenk Akkaya ve eğitmen kadromuz ile en donanımlı ve en yetkin eğitim müfredatlarını oluşturuyor, sektörün ihtiyaçlarına yönelik en nitelikli öğrencileri yetiştiriyoruz. Sektörel ihtiyaçlar kadar, gelişen ve güncellenen dünyanın dinamiklerine de uygun en donanımlı eğitimleri sunmaya özen gösteriyoruz. Müfredatımıza eklemeler yapmaya, hem o alanda kariyer edinmek isteyenlere doğru eğitimi vermeye hem de sektöre donanımlı, eğitimli profesyoneller kazandırmaya değer veriyoruz. Verdiğimiz eğitimlerimiz arasında Profesyonel Aşçılık, Profesyonel Pastacılık ve Ekmekçilik, Uzun Dönem Profesyonel Aşçılık, Uzun Dönem Pastacılık ve Ekmekçilik, Girişimcilere Özel Aşçılık ve İşletme Yönetimi, Yiyecek - İçecek İşletmeciliği, Profesyonel Bar ve Miksoloji Eğitimi, SCA Sertifikalı Barista Eğitimi, İleri Seviye Pizza Eğitimi, Mutfağa İlk Adım Aşçılık, Mutfağa İlk Adım Pastacılık ve Ekmekçilik, Servis ve Ağırlama Eğitimi, Master Şef vb. gibi eğitimler yer alıyor. Profesyonel eğitimlerimiz sonbahar – kış ve ilkbahar – yaz olarak 2 döneme ayrılıyor; buna göre de kayıt dönemleri güncellenerek hem sosyal medya hesaplarımızdan hem web sitemizden duyuruluyor. Ayrıca iletişim numaramızdan veya Kanyon’daki kampüsümüzden bize ulaşanları bilgilendirerek yardımcı oluyoruz. Eğitimlerimizin hepsi MEB sertifikalı. Bununla birlikte mezunlarımızın yurt dışında kariyer edinmelerini, iş bulmalarını sağlayan AHA (International Hotel Management Schools (AHA-IHMS)” sertifikasını da verme hakkına sahibiz. AHA sertifikası ile mezunlarımız eğitimleri sırasında staj imkanı dahil seçtikleri eğitim dalına göre Amerika’da, İspanya’da ve Portekiz’de çalışma imkanı da buluyorlar.
USLA yeni yerinde Gusto by USLA restoranı, USLA Kütüphane, Chocolate by USLA, Skola Coffee, USLA Patisserie ve alışveriş alanlarıyla da dikkat çekiyor. Bu alanlarda neler bulacağız, hangi özellikleriyle öne çıkıyorlar?
Bu markalarımızı dönüşümümüzle beraber tasarladık ve başlangıç noktası, deneyim merkezi olarak planlayarak kapılarını açtığımız Kanyon’daki yerimizde hayata geçirdik. Amacımız USLA’yı herkesin deneyimleyebileceği bir yaşam, deneyim merkezi olarak dönüştürmekti. Bununla beraber dünyada eşi benzeri olmayan bir kampüs de yaratmak istedik. Bu işletmelerimizle sadece atölye katılımcılarımıza ve öğrencilerimize hitap etmekle kalmıyor sabahtan akşama kadar USLA’yı deneyimlemek isteyenleri de eşi benzeri olmayan alanlarımızda ağırlıyoruz. Gusto by USLA, öğle ve akşam saatlerinde yemek servisi veriyor. Burada özen gösterdiğimiz lezzet kalitesi kadar iyi bir hizmet deneyimi de yaşatmak… Servis konusunda verdiğimiz eğitimlerle sektörün ihtiyaç duyduklarını en doğru şekilde aktarmaya ve nitelikli profesyoneller yetiştirmeye değer veren bir kurum olarak elbette bu bilgi birikimimizi ve tecrübemizi kendi restoranımız olan Gusto by USLA’daki servisimizde de ortaya koyuyoruz. Gayet modern, çağdaş ve konforlu çehresiyle dikkat çeken Gusto by USLA restoranına adım attığınız andan itibaren servis ekibinin profesyonel ağırlamasını oldukça ilgili ve bir o kadar da profesyonel şekilde yaşıyorsunuz. Gusto by USLA’nın akademi şefi Cenk Akkaya ve restoran şefi Ercüment Temiz önderliğinde tasarlanan menüsü her damak tadına hitap ettiği gibi günün her anına uygun çeşitliliğe de sahip. Menü, başlangıçlar, ana yemekler ve tatlılar olarak 3 bölümden oluşuyor. Mevsime göre değişen içerikleri ile tasarlanan bu lezzetler aynı zamanda vejetaryen, vegan ve gluten gibi hassasiyetlere göre de bilgilendirme dahilinde özenle hazırlanıyor. Menümüzdeki her yemeği incelikli teknikleriyle hazırlıyor, malzeme seçimindeki önemi, bileşenlerin değerini ortaya koyuyoruz. Tüm bu lezzetleri seçerken servis ekibimizin bilinçli ve doğru yönlendirmeleri de gerçekten doğru ve kaliteli bir servis nasıl olmalı konusunda örnek teşkil ediyor; misafirler de bundan pek memnun oluyor. Sebebi ise gayet açık; güler yüzlü olduğu kadar işinin uzmanı olan servis ekibimiz sorduğunuz sorular konusunda ne kadar antrenmanlı ve bilinçli olduklarını hızlı yönlendirmeleriyle ortaya koyarken, seçtiğiniz yemeklerin ve yanında içeceklerinizin birbirine olan uyumları konusunda da oldukça etkili şekilde hizmet veriyorlar. Gusto by USLA restoranımız, güzel bir ortamda zaman geçirmek, iyi bir hizmet almak, kaliteli lezzetler keşfetmek kah sosyalleşmek kah dışarıda yemek yemenin tadını çıkarmak, biraz da şehirden uzaklaşıp size ilham veren bir yerde olmak isteyenlerin lezzet adresi diye tanımlayabiliriz. USLA Kütüphanemiz, köklü bir akademi olarak en önemsediğimiz alanlardan… Özenle kurduğumuz bu kütüphanemizde birbirinden değerli bilgilerin yer aldığı kitaplar bulunuyor. Hem hem kampüs öğrencilerimiz hem de USLA’da zaman geçirmek isteyenler USLA Kütüphanesi’nde yepyeni bilgileri keyifle keşfediyorlar. Çikolata severler için yarattığımız Chocolate by USLA, şefleri ve öğrencilerini çikolata yaparken canlı olarak izleyebileceğiniz bir alan… Elbette bu iştah kabartan seyir kadar canınız hangi çikolatayı çekerse kendiniz ya da sevdikleriniz için en iyi malzemelerle hazırlanmış çikolataları Chocolate by USLA’dan satın da alabiliyorsunuz. Canınız nitelikli bir kahve mi çekti; o zaman kahve alanımız Skola Coffee’ye uğramanızda fayda var. Baristalarımızın özenle hazırladığı bu kahveler güzel bir mola vermek isteyenlerin favorisi… Bununla beraber Skola markası olarak beğendiğiniz kahveleri evinizde ya da iş yerinizde de içmeye devam etmeniz için hazırladığımız paketlerden de satın alabiliyorsunuz. Kütüphanemizin hemen yanında yer alan USLA Patisserie ise sabah kapılarımızı açıktan akşam evinize gidene kadar fırından yeni çıkmış taptaze ekmekler, hamur işleri, pastalar, tatlılar bulabileceğiniz, ister USLA’da yiyebileceğiniz isterseniz de evinize, sevdiklerinize götürebileceğiniz keyifli pastanemiz… Tüm bunlara ek olarak yiyecek – içecek sektöründeki girişimcilere destek sağlama misyonu bulunan, USLA’yı ziyaret ettiğinizde evinize güzel tatlar, malzemeler götürebileceğiniz bir de dükkan alanımız var. Buradaki amacımız tam bir deneyim merkezi, yaşam merkezi yaratmakla beraber girişimcilere destek sağlamak. Bir de elde ettiğimiz gelirle ihtiyaç sahibi birçok öğrenciye de destek sağlıyor olmak bizleri çok mutlu ediyor.
Kariyerini mutfak sanatlarında şekillendirmek isteyenlere ne gibi önerileriniz olur?
Bu konu aynı zamanda Any İstanbul ve Dirty Hands’in kurucu ortağı yani sektörün diğer tarafını bilen biri olarak en çok önemsediğim nokta…. Uzun zamandır yeme – içme sektöründe aktif yer alan bir profesyonel olarak mutfak sanatlarında kariyer edinmek isteyen gençlerin ne yazık ki çok çabuk pes ettiğini, disiplin ve zaman yönetimi konularında gereken özeni göstermediklerini, eğitim alsalar bile sonrasında kendilerini geliştirmediklerini çok sık duyuyor ve görüyorum. Mutfak ve servis konusu emek isteyen, sabır isteyen bir alan. Üstelik iyi bir eğitimle beraber her daim yenilikleri takip etmeyi gerektiren, araştırmayı, lezzetleri tarihiyle beraber inceleyerek maksimumda imkan bularak veya yaratarak yerinde deneyimlemeleri çok önemli.
Günlük, dönemsel ve artizan kapsamlı düzenlenen USLA atölyeleri de devam ediyor. Bize biraz atölyelerden ve içeriklerinden bahseder misiniz? Neler bulacağız atölyelerde?
Farklı deneyimler, farklı kültürler ve farklı lezzetler keşfetmek isteyenlere yönelik atölyelerimiz epey ilgi görüyor. Üstelik sadece bireysel anlamda değil kurumsal olarak da birçok şirket ekiplerini atölyelerimize yönlendiriyor ya da kendilerine özgü atölyeler düzenliyorlar. Şirketler, çalışanları için atölyelerimizi tamamen rezerve ederek hem ekip içi motivasyon hem ekip koordinasyonu, konsantrasyon, takım çalışması gibi birçok yönde verim alıyorlar. USLA atölyelerini, yeme–içme alanında bildiklerine yenilerini eklemek, sevdikleriyle, arkadaşlarıyla güzel zaman geçirmek, yepyeni kültürler ve tatlar keşfetmek isteyenler için özenle tasarlıyor ve yönetiyoruz. Bir kez gelen, bir daha geliyor çünkü her seferinde yeni bilgiler, teknikler öğrenmek, bir yandan sosyalleşerek yeni arkadaşlıklar edinmek, üstüne bir de atölye sonunda hazırladıklarını keyifle yemek kaliteli zaman geçirmek anlamında onlar için çok değerli deneyimler olduğunu ifade ediyorlar. Her ay mevsime göre yeni eklediğimiz atölyelerimiz olduğu gibi menü tarafında mevsimsel değişiklikler gösteren ama konsepti ve keyfi hiç değişmeyen ikonik atölyelerimiz de bulunuyor. Radyoda Müzeyyen, Edinburgh Kokteyl, Los Altos Kokteyl, La Habana Kokteyl, London Dry Kokteyl, Party Foods, En Sevilen Lezzetler, Meksika Mutfağı, Sokak Lezzetleri, Tapas, Bi Dolu Cupcake, Taze Makarnalar, Gurme Burgerler, Uzakdoğu Mutfağı, Kahveye Eşlik Eden Lezzetler, Denizden Babam Çıksa, Bıçak Kullanma ve Kesim Teknikleri, Gülümseyin: Cheesecake!, Fransız Mutfağı, Akşama Ziyafet Var, Trend Pastalar, Çizme’ye Gidiyoruz! İtalyan Lezzetleri, Dolce Vita! İtalyan Tatlıları gibi oldukça geniş bir çeşitliliğimiz var. Atölyelerimizdeki amacımız insanların yeme – içme alanında kendilerini geliştirirken, aynı zamanda güzel zaman geçirmeleri… Doğru tekniklerin ve bilgilerin, anlaşılır ve keyifli bir şekilde aktarıldığı, günün sonunda atölyeye katılanların hem kendi hem de sevdikleri için yapabilecekleri yeni reçeteleri öğrendikleri, beraberinde yeni arkadaşlıklar edindikleri, sosyalleştikleri ve de güzel, eğlenceli zaman geçirdikleri, üstüne yaptıklarını da atölye sonu keyifle yedikleri bir dünyamız var; bu da gerçekten insanları çok mutlu ediyor. Nasıl yemeğin mutlulukla bir ilgisi olduğu gerçeği varsa, yemek yapmanın birçok insanda özellikle de yoğun çalışan beyaz yakalılarda terapi etkisi gösterdiğini gözlemiyoruz ve bu yönde aldığımız yorumlar bizi çok mutlu ediyor.
Atölye takvimlerine ve içerikleri nereden takip edebiliriz?
Sürekli güncellenen atölye takvimlerimizi ve içeriklerini @uslaakademi adresli Instagram hesabımızdan takip edebilir, beğendikleri ve sevdiklerine hediye etmek istedikleri atölyeler için https://korvo.co/uslaakademi linki üzerinden ya da bizzat Kanyon’a gelerek USLA’dan bilet alabilirler.
USLA’ya ve açılan yeni alanları ziyaret ettiğinizde mutlaka deneyin diyeceğiniz lezzet önerileri var mı?
Elbette her biri bizim özenle hazırladığımız lezzetler dolayısı ile ayırmamız çok da olası değil. Ancak Gusto by USLA’dan birkaç öneride bulunacak olursam; başlangıçlardan Çiğ Kabak Salatası, Çıtır Yaprak Patates, Köz Patlıcan Katsu, Karidesli Mısır Mücver, Pizzettalarımız, Kömürlü Fırından Ahtapot, İsli Somon… Ana yemeklerde ise Birria Burger, Artizan Sosis, 4 Mantarlı Gnocchi, Açık Siron Mantı, Izgara Granyöz, Somon Baklava, Kuzu Sarma, Rib Eye, Domuz Kaburga… Tatlıların her biri mutlaka denenmesi gereken lezzetler ve her damak tadına da hitap eden çeşitlilikte; Yanıksı Sütlaç, Şeftali Mess, Çikolata Terrine… Patisserie tarafında neredeyse her gün yepyeni bir lezzet keşfedebilirsiniz; ancak ikonikleşen ve en çok sevilenlerden Vegan Mousse, kahveli ve fındıklı Paris Breast, Şeftalili Crumble Cheesecake… Çikolatalar da daha önce eşi benzeri olmayan tatlar sergiliyor; mesela daha önce hiç Çilek Balzemik Bonbon çikolata yediniz mi; ya da Lotuslu Bonbon çikolata, … Bir çikolatada hayal edemeyeceğiniz görsel güzellik ve lezzet içeriği için mutlaka Chocolate by USLA’ya uğramanızı tavsiye ederim.
Gastronomi ve bu alandaki eğitimin gün geçtikçe daha da önem kazandığını görüyoruz. Siz, dünya ve Türkiye genelinde bulunduğumuz noktayı ve bu ilgiyi nasıl değerlendirirsiniz?
Açıkçası öncelikle gastronominin gereken değeri görmesi beni çok mutlu ediyor çünkü ne kadar çok insan bu konuda bilinçlenirse sektör de o kadar gelişir, nitelik ve kalite artar. Dolayısıyla bu olması gereken dönüşümü, gelişimi tetikleyici bir ilgi. Üstelik ülkemizdeki bu ilgi sayesinde gençlerin iyi bir şef olma idealleri Türk mutfağının dünya çapında tanınması adına da çok önemli. Dünya geneline bakacak olursak artık lüks demek fiyat ederinde bir kavramdan çıktı ve duyulara, deneyime hitap eden bir kavrama evrildi. Gastronomi de bu anlamda çok değerli bir alan ve ilginin artmasıyla birlikte sonsuz bir gelişime, zenginliğe akan bir alan… Biz de alanımızda öncü bir akademi olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyor hem küresel hem de ülkemizdeki ihtiyaçları da gözlemleyerek müfredatlarımızı güncel tutacak şekilde ama elbette işin olmazsa olmaz inceliklerini, klasiklerini de içeren bir kapsamda öğrencilerimizi yetiştiriyoruz. Ne mutlu ki bize USLA mezunlarımız ile on yılı aşkın bir süredir hem yurt içinde hem de yurt dışında sektöre başarılarıyla yön veren profesyoneller yetiştirdik; yetiştirmeye de devam ediyoruz.